Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Euro 2020, Ιταλία – Αυστρία 0-0 (2-1 παρ.): Στους «8» παρά τα «ζόρια» η «σκουάντρα ατζούρα»

Euro 2020, Ιταλία – Αυστρία 0-0 (2-1 παρ.): Στους «8» παρά τα «ζόρια» η «σκουάντρα ατζούρα»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιταλία δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στη «σκληροτράχηλη» Αυστρία, την οποία λύγισε στην παράταση της αναμέτρησης του «Γουέμπλεϊ» με 2-1 για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2020

Το αήττητο της για 31ο συνεχόμενο ματς επέκτεινε η Ιταλία, που προκρίθηκε δύσκολα, αλλά πανηγυρικά στα προημιτελικά του Euro 2020. H «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε την Αυστρίας με 2-1 στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια), με τον… πάγκο να δίνει τις λύσεις, μιας και δύο από τις αλλαγές του Ρομπέρτο Μαντσίνι, οι Φεντερίκο Κιέζα και Ματέο Πεσίνα, έκριναν την αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ».

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Στο 32΄ ο Ιμόμπιλε είχε σουτ στο δοκάρι στην κορυφαία ευκαιρία των Ιταλών στο πρώτο ημίχρονο, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 18΄ ο Αρναούτοβιτς βρήκε το σουτ αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Η Αυστρία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», ιδιαίτερα στο στο δεύτερο μέρος όταν ήταν ανώτερη από την Ιταλία, αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί. Κι όταν το έκανε στο 65΄ με την κοντινή κεφαλιά του Αρανούτοβιτς, το γκολ δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR (ο σκόρερ ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ).

Τα πάντα κρίθηκαν στην παράταση, με τις «χρυσές» αλλαγές του Μαντσίνι στο 67ο και 84ο λεπτό να κρίνουν τον αγώνα. Ο Κιέζα στο 95΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πεσίνα να «γράψει» το 2-0 με αριστερό δυνατό σουτ. Οι Αυστριακοί δεν το έβαλαν κάτω και με την πάρα πολύ δύσκολη κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς στο 114΄ μείωσαν σε 2-1, χωρίς, όμως, να καταφέρουν τίποτα περισσότερο στα λεπτά που απέμεναν.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (67΄ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (67΄ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84΄ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84΄ Μπελότι), Ινσίνιε (108΄ Κριστάντε)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ (114΄ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Γκρίλιτς (106΄ Σάουμπ), Σλάγκερ (106΄ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (114΄ Ιλσάνκερ), Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (90΄ Σεπφ), Αρναούτοβις (97΄ Κάλαϊτζιτς)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις