Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euro 2020, Ιταλία – Ισπανία 1-1: Τελικό με ψυχή, στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση (4-2)

Euro 2020, Ιταλία – Ισπανία 1-1: Τελικό με ψυχή, στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση (4-2)

Η Ιταλία στον μεγάλο τελικό του Euro 2020! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έφερε 1-1 με την Ισπανία, με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι (4-2). Τραγική φιγούρα ο Μοράτα – Έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά έχασε το κρίσιμο πέναλτι. οι “Ατζούρι” θα περιμένουν το νικητή του Δανία – Αγγλία.

Η Ιταλία επέστρεψε στον τελικό του Euro μετά το 2012 και δίνει… δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να φωνάξουν με τη σειρά τους “It΄s coming… Rome”. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να “λυγίσει” την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) έχοντας φέρει 1-1 στο 90λεπτο και την παράταση.

Η Ιταλία πήρε έτσι την… εκδίκηση που έψαχνε από την Ισπανία, για τη συντριβή της στον τελικό του Euro 2012 με 4-0 και περιμένει το νικητή του Δανία – Αγγλία, για να δει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή στο Wembley.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ιταλία μπήκε με.. τσαμπουκά στον ημιτελικό, σε μια προσπάθεια να πάρει το ρόλο του “πρωταγωνιστή” στην… ταινία που γυρίστηκε στο Wembley. Η Ισπανία έδειξε να αιφνιδιάζεται κάποιες στιγμές, αλλά προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, με τις πολλές πάσες.

Η Ισπανία πήρε στη συνέχει τα ηνία του αγώνα, απέκτησε τη συντριπτική κατοχή μπάλας (έφτασε μέχρι και 71%), έχοντας παράλληλα τους Πέδρι και Όλμο να κάνουν τα… δικά τους μπροστά. Στο 25′ Οι Ίβηρες είδαν τον Ντοναρούμα να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του δεύτερου μέσα από τη μεγάλη περιοχή. 

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έδειξε υπομονή και επιμονή, ψάχνοντας το κενό στην αντίπαλη άμυνα, που θα έφερνε το γκολ, κάτι όμως που δεν βρήκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στη λήξη του 45λέπτου, η Ιταλία είχε τη μεγάλη της στιγμή. Ο Έμερσον έπιασε δυνατό σουτ λίγο πριν τη μικρή περιοχή και από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών!

Η Ισπανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και μάλιστα είδε τον Μπουσκέτς να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, σε πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Η Ιταλία όμως έδειξε πως ήταν αποτελεσματική. Στο 60′ οι “γηπεδούχοι” έφυγαν στην αντεπίθεση, μετά από τάκλιν η μπάλα έφτασε στον Κιέζα και η… .σουτάρα του επιθετικού της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε αμέσως τις αλλαγές, ενώ την ίδια η άμυνα της Ισπανίας δεν ενέπνεε τόση… εμπιστοσύνη, όπως και ο τερματοφύλακας Σιμόν (ο Μπεράρντι έχασε κι άλλη καλή στιγμή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα). Μια από τις κινήσεις του ήταν η είσοδος του Μοράτα, που τον δικαίωσε. Στο 80′ έμπειρος επιθετικός έπαιξε υπέροχα το 1-2 με τον Όλμο και με πλασέ νίκησε τον Ντοναρούμα και έκανε το 1-1. Το τέρμα αυτό έστειλε το ματς στην παράταση!

Η Ισπανία έδειξε να προσπαθεί περισσότερο για το γκολ στον έξτρα χρόνο και η Ιταλίαν α έχει… κλατάρει. Στο 102′ οι Ίβηρες είχαν σημαντική στιγμή, με τον Ντοναρούμα να διώχνει την μακρινή εκτέλεση φάουλ του Όλμο και τον Μοράτα στη συνέχεια να σουτάρει άουτ (δεν μπόρεσε να μπει στη φάση ο Μπουσκέτς). Ακολούθησε και η σωτήρια προβολή του Κιελίνι.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης και πιο συγκεκριμένα στο 110′ ο Μπεράρντι σκόραρε, αλλά ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ.

Το παιχνίδι έφτασε τελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Σιμόν απέκρουσε το πρώτο του Λοκατέλι, ο Όλμο αστόχησε στη δική του (1η) εκτέλεση και στο τέταρτο πέναλτι ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα, για να τελειώσει το ματς ο Ζορζίνιο με άψογη εκτέλεση για το τελικό 4-2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις