Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2020 – Μάρκους Ράσφορντ: Βανδάλισαν τοιχογραφία του παίκτη της Αγγλίας μετά το χαμένο πέναλτι

Euro 2020 – Μάρκους Ράσφορντ: Βανδάλισαν τοιχογραφία του παίκτη της Αγγλίας μετά το χαμένο πέναλτι
ΑΠΕ

Δεν έμειναν μόνο στα ρατσιστικά μηνύματα κατά του Μάρκους Ράσφορντ. Οι… ανεγκέφαλοι βανδάλισαν και μια τεράστια τοιχογραφία του επιθετικού της Αγγλίας, μετά το χαμένο του πέναλτι στη σχετική διαδικασία του τελικού του Euro 2020.

Ο Μάρκους Ράσφορντ πέρασε σαν αλλαγή λίγο πριν το τέλος της παράτασης του τελικού του Euro 2020 (Ιταλία – Αγγλία), δεν μπόρεσε να σκοράρει στη διαδικασία των πέναλτι και -μαζί με τους Σάκα και Σάντσο- δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μέσω των social media.

Ο Ράσφορντ (σ.σ. σε πρόσφατη έρευνα αναδείχθηκε δεύτερος -παγκοσμίως- στη λίστα με τους αθλητές που δέχονται διαδικτυακές επιθέσεις) όμως βρέθηκε στο στόχαστρο των.. ανεγκέφαλων και με άλλο τρόπο.

Η τεράστια τοιχογραφία στον τοίχο του Coffee House Cafe στο Withington στο νότιο Μάντσεστερ βανδαλίστηκε, με γκράφιτι που είχα υβριστικά – ρατσιστικά σχόλια για τον ίδιο, αλλά και για τον συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Τζέιντον Σάντσο.

Αντιδράσεις και καταδίκη για τη ρατσιστική επίθεση στους διεθνείς που έχασαν τα πέναλτι

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2020. Στη ζωγραφιά του Ράσφορντ εμφανίζεται η φράση: «Να είστε υπερήφανοι, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας σας θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στο σκοπό σας».

Η Αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι είχαν ειδοποιηθεί για τη ζημιά – την οποία χαρακτήρισαν ως “ρατσιστικά υποκινούμενη” – στις 2.50 π.μ. τη Δευτέρα. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και διεξάγονται έρευνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις