Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2020: «Ολοκληρωτική» και αήττητη Ολλανδία στους «16» – Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία

Euro 2020: «Ολοκληρωτική» και αήττητη Ολλανδία στους «16» – Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ολλανδία προκρίθηκε ως πρώτη και αήττητη από τον 3ο όμιλο αφού νίκησε 3-0 την Βόρεια Μακεδονία στο «αντίο» του Γκόραν Πάντεφ στην εθνική ομάδα και έκανε το 3Χ3. Ιστορία έγραψε η Αυστρία που πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Ουκρανία και ταυτόχρονα την πρόκριση στη φάση «16» του Euro 2020, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το γκολ του Μπάουμγκάρντνερ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης στάθηκε αρκετό για την Αυστρία, ώστε να λυγίσει την Ουκρανία, σε ένα ματς που η ομάδα του Σεφτσένκο εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων και αν ο Αρναούτοβιτς ήταν σε καλύτερη μέρα πιθανώς να είχε γνωρίσει την συντριβή. 

Δείτε το LIVE των δύο αναμετρήσεων ΕΔΩ

Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο δεν είχε πολλές επιλογές στη συνέχεια, καθώς έπρεπε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, που θα της έδινε την πρόκριση. Οι Αυστριακοί οπισθοχώρησαν σχετικά, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με εξαίρεση ένα παρ΄ολίγον αυτογκόλ του Λάινερ στο 61΄ (έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μπάχμαν). Οι Ουκρανοί δεν είχαν ιδέες στην επίθεση, οι Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ ήταν απομονωμένοι, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και η Αυστρία κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη-πρόκριση, αφού το διαγώνιο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 87΄ ήταν πολύ άστοχο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85΄ Μπεσέντιν), Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (68΄ Μάρλος), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Μαλινόφσκι (46΄ Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ, Λάιμερ (72΄ Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ (33΄ Σεπφ), Αρναούτοβιτς (90΄ Κάλαϊτζιτς)

 

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Ολλανδία την Α΄ φάση του EURO 2020. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, οι «οράνιε» πρόσφεραν σκορ και θέαμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, απέναντι στην -αποκλεισμένη- Βόρεια Μακεδονία, επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ του Ντεπάι στο 24΄ και του Βαϊνάλντουμ στο 51΄ και στο 58΄ και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «16».

Συγκινητική στιγμή του αγώνα, στο 68ο λεπτό, όταν ο αρχηγός της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Πάντεφ, στην 121η και τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο, αντικαταστάθηκε από τον Κοσταντίνοφ, με το παιχνίδι να διακόπτεται προσωρινά και τους συμπαίκτες του να στήνουν ένα πρόχειρο pasillio, αποχαιρετώντας τον μεγάλο ηγέτη τους.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Αντζελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Ντ. Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αντέμι (78΄ Νικόλοφ), Αλιόσκι, Ελμάς, Μπάρντι (78΄ Στογιανόφσκι), Τραϊκόφσκι (68΄ Χασάνι), Τριτσκόφσκι (56΄ Τσουρλίνοφ), Πάντεφ (68΄ Κοσταντίνοφ)

Ολλανδία (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι (46΄ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ, Μπλιντ, Ντάμφρις (46΄ Μπεργκχάους), Γκράβενμπερχ, Φρ. Ντε Γιονγκ (79΄ Γκακπό), Βαϊνάλντουμ, Μάλεν (66΄ Πρόμες), Ντεπάι (66΄ Βέγκχορστ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις