Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Euro 2020, Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: «Λυτρώθηκε» με τυχερό γκολ και ιστορικό Ρονάλντο η κάτοχος του τίτλου

Euro 2020, Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: «Λυτρώθηκε» με τυχερό γκολ και ιστορικό Ρονάλντο η κάτοχος του τίτλου
ΦΩΤΟ Reuters

Η Εθνική Πορτογαλίας χρειάστηκε 84 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, αλλά ένα τυχερό γκολ του Γκερέιρο άνοιξε το… δρόμο, για να γράψει ιστορία κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με δύο τέρματα στο τελικό 3-0.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει από νωρίς το σκορ, αλλά ο Ντιόγκο Ζότα και ο αρχηγός των Πορτογάλων είχαν άσχημα τελειώματα κι έτσι η Ουγγαρία έμεινε για τα… καλά μέσα στο ματς.

Euro 2020: Αδιανόητη χαμένη ευκαιρία από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Στο δεύτερο μέρος δε, άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και “απείλησε” με τη σειρά της την νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, ακόμη και με ήττα. Στο 80′ μάλιστα ο Σεν έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό τρόπο, όμως το γκολ ακυρώθηκε με τη βοήθεια και του VAR ως οφσάιντ.

Η φάση λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι για την Πορτογαλία, καθώς μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο πέτυχε τρία τέρματα για να πανηγυρίσει τελικά μία μεγάλη νίκη. Στο 84′ ένα σουτ του Γκερέιρο με κόντρα και μεγάλη δόση τύχης “νίκησε” τον τερματοφύλακα της Ουγγαρίας, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Ακολούθησε ένα… σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού αμέσως μετά η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ράφα Σίλβα από τον Ορμπάν μέσα στην περιοχή και ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Σκόραρε από τα 11 βήματα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro.

Ο αρχηγός της ομάδας του Σάντος το… γιόρτασε μάλιστα και με ένα δεύτερο γκολ στην ολοκλήρωση του 90λέπτου, όταν μετά από φοβερό συνδυασμό στην επίθεση, πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η Πορτογαλία επικράτησε έτσι με 3-0 και έκανε το πρώτο “βήμα” για την πρόκριση από τον 6ο όμιλο του Euro 2020, όπου έχει ως αντιπάλους και δύο ακόμη από τα φαβορί του τίτλου, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι συνθέσεις στο Ουγγαρία – Πορτογαλία

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι – Μπότκα, Όρμπαν, Σάλαϊ (77′ Σεν) – Νάγκι (88′ Ρ. Βάργκα), Κλάινχαϊσλερ (77′ Σίνγκερ), Σέφερ (65′ Νέγκο), Φιόρα (88′ Κ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς – Αντάμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ.
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο – Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο – Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (89′ Μουτίνιο) – Μπερνάρντο Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις