Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Euro 2020, Πορτογαλία – Γαλλία 2-2 και Γερμανία – Ουγγαρία 2-2

Euro 2020, Πορτογαλία – Γαλλία 2-2 και Γερμανία – Ουγγαρία 2-2
ΦΩΤΟ Reuters

Ο κορυφαίος όμιλος του Euro 2020 “έκρυβε” κι ένα συγκλονιστικό φινάλε, με την Πορτογαλία να μένει τελικά ισόπαλη 2-2 με τη Γαλλία και το ίδιο σκορ (2-2) να είναι το τελικό και στο Γερμανία – Ουγγαρία.

Γάλλοι και Πορτογάλοι εξασφάλισαν έτσι την πρόκρισή τους ως πρώτοι και τρίτοι αντίστοιχα του 6ου ομίλου, με τη Γερμανία να παίρνει τελικά τη 2η θέση στην ισοβαθμία.

Δείτε εδώ το LIVE του 6ου ομίλου

Στη Βουδαπέστη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης άνοιξε το σκορ με πέναλτι που έκανε μετά από τραγική έξοδο ο Γιορίς και εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονάλντο. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια “απάντησε” όμως με τον ίδιο τρόπο, αφού ο Εμπαπέ ανετράπη στην περιοχή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Μπενζεμά ευστόχησε επίσης από τη βούλα για την ισοφάριση.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης “χτύπησαν” και στο δεύτερο μέρος, με τον Μπενζεμά να κάνει την ανατροπή με εξαιρετικό πλασέ στο 47′ και τον Ρονάλντο να σκοράρει με δεύτερο πέναλτι στο 60′, “πιάνοντας” τον Αλί Νταΐ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με τις εθνικές ομάδες.

Euro 2020, Πορτογαλία – Γαλλία: Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο με δεύτερο πέναλτι

Οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται στη συνέχεια με την ισοπαλία, που έδινε και στις δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για το λόγο αυτό αποδοκιμάστηκαν μάλιστα από τους οπαδούς.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Γερμανία έπαιξε με τη… φωτιά κόντρα στην Ουγγαρία και χρειάστηκε ένα γκολ του Γκορέτσκα στο τέλος για να πάρει την πρόκριση. Οι Ούγγροι άνοιξαν το σκορ με τον Σαλάι και τα “Πάντσερ” δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια, με την ισοφάριση να έρχεται στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χάβερτζ.

Με τη σέντρα όμως από το γκολ, οι “Μαγιάροι” πήραν ξανά το προβάδισμα με κεφαλιά του Σάφερ και έφεραν τους Γερμανούς στο… χείλος του αποκλεισμού. Το σουτ του Γκορέτσκα στο 84′ όμως έσωσε τελικά την Εθνική Γερμανίας και οδήγησε εκτός τουρνουά την Ουγγαρία.

Η Γαλλία πήρε έτσι την πρώτη θέση του ομίλου, με τη Γερμανία να μένει δεύτερη και την Πορτογαλία τρίτη, αλλά και τις τρείς να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους “16” του Euro 2020. Τέταρτη παρά την εξαιρετική της εμφάνιση η Ουγγαρία, που αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Γαλλία 5 (4-3)

2. Γερμανία 4 (6-5)

3. Πορτογαλία 4 (7-6)

4. Ουγγαρία 2 (3-6)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις