Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2020: Σλοβακία – Ισπανία 0-5 και Σουηδία – Πολωνία 3-2

Euro 2020: Σλοβακία – Ισπανία 0-5 και Σουηδία – Πολωνία 3-2
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ισπανία ξέσπασε κόντρα στη Σλοβακία (5-0) και με την πρώτη νίκη της στον 5ο όμιλο του Euro 2020, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως και η Σουηδία με το συγκλονιστικό 3-2 κόντρα την Πολωνία.

Οι “φούριας ρόχας” είχαν δύο ισοπαλίες σε δύο παιχνίδια, αλλά στο τρίτο ήταν “καταιγιστικοί” και “διέλυσαν” τους Σλοβάκους με πεντάρα, αποκλείοντάς τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ το LIVE για τον 5ο όμιλο

Ο Μοράτα έχασε πέναλτι για τους Ισπανούς στην αρχή του αγώνα, αλλά ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας, Ντουμπράβκα, έγινε από… ήρωας μοιραίος, καθώς στο 30′ πέτυχε αυτογκόλ για το 1-0 στο ματς, σε μία απίθανη γκάφα.

Το πρώτο γκολ απελευθέρωσε την Ισπανία, η οποία και έστησε ένα απίστευτο… πάρτι στη συνέχεια για να “σφραγίσει” την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, με ένα επιβλητικό σκορ. Στο 45+3′ ο Λαπόρτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να τον διαδεχθούν στο δεύτερο μέρος, οι Σαράμπια, Τόρες και Κούτσκα (αυτογκόλ), στο απίθανο 5-0 του αγώνα.

Στο έτερο παιχνίδι του πέμπτου ομίλου, είχαμε “θρίλερ” για την πρόκριση, με τη Σουηδία να προηγείται με 2-0, αλλά την Πολωνία να “απαντάει” με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και να βρίσκεται μία… ανάσα από το να “κλέψει” το δεύτερο “εισιτήριο” του ομίλου.

Ο Κλάεσον σκόραρε όμως στις καθυστερήσεις για τους Σουηδούς και με το τελικό 3-2 τους χάρισε και την πρώτη θέση του ομίλου, πάνω από τη δεύτερη Ισπανία. Για τους Σκανδιναβούς, ο Φόρσμπεργκ είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, πριν μετατρέψει σε “μάχη” το ματς ο αρχηγός των Πολωνών.

Η Σουηδία προκρίθηκε έτσι ως πρώτη από τον 5ο όμιλο του Euro 2020, με την Ισπανία να μένει πίσω της και να παίρνει το δεύτερο “εισιτήριο” για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Αποκλείστηκαν η Σλοβακία και η Πολωνία.

Η τελική βαθμολογία στον 5ο όμιλο

1. Σουηδία 7 (4-2)

2. Ισπανία 5 (6-1)

3. Σλοβακία 3 (2-7) 

4. Πολωνία 1 (4-6)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις