Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Euro 2024: Η Σερβία ζητά την τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από τη διοργάνωση

Euro 2024: Η Σερβία ζητά την τιμωρία Κροατίας και Αλβανίας και απειλεί με αποχώρηση από τη διοργάνωση
Reuters

Την παραδειγματική τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας ζητάει από την UEFA η Σερβία, με τον γενικό γραμματέα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να απειλεί με αποχώρηση της ομάδας από το Euro 2024.

Με αποχώρηση από το Euro 2024 απειλεί η Σερβία εάν δεν υπάρξει η ανάλογη τιμωρία για τα συνθήματα που ακούστηκαν στον αγώνα της Κροατίας με την Αλβανία.

Στο 59′ της αναμέτρησης που έγινε στο Αμβούργο, οι οπαδοί των δύο εθνικών ομάδων φώναζαν συντονισμένα το σύνθημα «Σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε τον Σέρβο».

Ο γενικός γραμματέας της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FSS) Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την UEFA να αντιδράσει.

“Αυτό που συνέβη είναι σκανδαλώδες και θα απαιτήσουμε από την UEFA να επιβληθούν κυρώσεις, ακόμη και με τίμημα τη μη συνέχιση της συμμετοχής μας στην διοργάνωση. Θα απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι Ομοσπονδίες και των δύο χωρών. Εάν η UEFA δεν το πράξει τότε θα επανεξετάσουμε την στάση μας” δήλωσε στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ο Σουμπάτοβιτς.

Σημειώνεται ότι μετά από καταγγελία της Σερβίας η UEFA αφαίρεσε την διαπίστευση του Κοσοβάρου δημοσιογράφου Αρλίντ Σαντίκου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του αγώνα Αγγλία – Σερβία στράφηκε προς τους Σέρβους φιλάθλους και τους προκαλούσε σχηματίζοντας τη γνωστή χειρονομία με τον δικέφαλο αετό.

Οι βαλκανικοί εθνικισμοί δεν λείπουν ούτε από το Euro 2024 και μάλιστα, εκδηλώνονται σε έντονο βαθμό. Η UEFA ήδη επέβαλε πρόστιμο 37.375 ευρώ στην Αλβανία για την “επίδειξη εθνικιστικών συμβόλων, ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, εισβολή οπαδού, αλλά και προβοκατόρικα συνθήματα” από τους οπαδούς της στο ματς με την Ιταλία.

Η Σερβία επίσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 14.500 ευρώ για «ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, εθνικιστικά, σοβινιστικά και ρατσιστικά συνθήματα» στον αγώνα κατά της Αγγλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις