Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: Διπλό «θρίλερ» για την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο – Νίκη για τη Ζενίτ στo Μονακό

Euroleague: Διπλό «θρίλερ» για την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο – Νίκη για τη Ζενίτ στo Μονακό
ΦΩΤΟ Intime

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε δύσκολα την Άλμπα στο Βερολίνο και παρέμεινε εντός 8άδας στη Euroleague μετά από 16 αγωνιστικές, ενώ πολύτιμη νίκη πήρε και η Ζενίτ επί της Μονακό εκτός έδρας.

Μετά κόπων και βασάνων η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε από το Βερολίνο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 93-90 των Γερμανών, για την 16η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 10-6 το ρεκόρ της και διατηρώντας τη θέση της στην οκτάδα. Στον αντίποδα, η μαχητικότατη Άλμπα υποχώρησε στο 5-11.

Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στο… νήμα, με τον Λο να φέρνει την Άλμπα μία… ανάσα από την ανατροπή στα 8΄΄ για τη λήξη (90-91). Ωστόσο, η άμυνα των Γερμανών δεν βγήκε, ο Ζούσμαν υπέπεσε σε φάουλ στον Σβεντ και ο τελευταίος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς ο Έρικσον αστόχησε στο τρίποντο στην εκπνοή που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Φόγκτμαν με 16 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Κλάιμπερν και 14 ο Σβεντ. Πολύτιμη η προσφορά και του Τορνικέ Σενγκέλια με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (12π.) και ριμπάουντ (10ρ.). Από τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Μάοντο Λο με 26 πόντους.

Με τη δεύτερη διαδοχική νίκη της και δέκατη στο σύνολο αποχαιρέτησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης το Πριγκιπάτο. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε με 85-74 της Μονακό, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την εδραίωση της στην οκτάδα. Στον αντίποδα, οι Μονεγάσκοι υποχώρησαν με ρεκόρ 6-10 στη 14η θέση.

Οι Ρώσοι εξαργύρωσαν το ξέσπασμα τους στην τελευταία περίοδο, όταν από το εις βάρος τους 65-64 στο 34΄ έδεσαν την άμυνά τους και με οδηγούς της επίθεσης τους Μπάρον και Λόιντ απάντησαν με επιμέρους σκορ 9-21, προσθέτοντας το πέμπτο «διπλό» στη φετινή συλλογή τους.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που μέτρησαν 13/25 τρίποντα, ο Τζόρνταν Λόιντ με 20 πόντους και 5/5 τρίποντα, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Μπίλι Μπάρον με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα. Από τη Μονακό ξεχώρισε ο Ντουέιν Μπέικον με 21 πόντους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις