Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Euroleague: Έκανε το καθήκον της η Μπαρτσελόνα – «Ξέσπασμα» από Φενέρ και Εφές (videos)

Euroleague: Έκανε το καθήκον της η Μπαρτσελόνα – «Ξέσπασμα» από Φενέρ και Εφές (videos)

Η Μπαρτσελόνα δεν συνάντησε πρόβλημα κόντρα στην ουραγό και αποδεκατισμένη Χίμκι στη Μόσχα, αφού νίκησε 87-75 για την 19η αγωνιστική της Euroleague. «Σαρωτική» η Φενέρμπαχτσε που «διέλυσε» την Μπασκόνια με 96-76, ενώ η Εφές Αναντολού επικράτησε 84-76 της Άλμπα Βερολίνου.

Στο 13-6 ανέβασε το ρεκόρ της στη βαθμολογία της Euroleague η Μπαρτσελόνα που επικράτησε εύκολα της Χίμκι (87-75), αφού συνάντησε αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο. Πολλές απουσίες και για τις δύο ομάδες στο ματς καθώς
καθώς για τους γηπεδούχους δεν έπαιξαν οι Γερέμπκο, Μονρό, Τίμα, Γιόβιτς και για τους φιλοξενούμενους οι Ντέιβις, Μίροτιτς και Κλαβέρ.

Κορυφαίοι για τους νικητές που μοίρασαν συνολικά 29 ασίστ, οι Κόρι Χίγκινς και Νικ Καλάθης, με τον πρώτο να έχει 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα και τον Έλληνα γκαρντ να σταματά στις 15 ασίστ, γράφοντας ιστορία. Προσπάθησαν από το… σκορποχώρι της Χίμκι οι Σβεντ και Μπούκερ με 23 και 13 πόντους αντίστοιχα, αλλά και πολλά άστοχα σουτ.

Την τέταρτη διαδοχική νίκη της, με την οποία συμπλήρωσε τα εννέα θετικά αποτελέσματα, πήρε στην Πόλη η Φενερμπαχτσέ, τρεις ημέρες πριν τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ επικράτησε με 96-76 της Μπασκόνια, «πιάνοντας» τους Βάσκους στην κατάταξη (9-10) και δίνοντας τέλος στο σερί που είχαν «οικοδομήσει» (τρεις διαδοχικές νίκες).

Η διάρκεια που είχε η Φενέρ στην παραγωγικότητα (σημείωσε 20+ πόντους σε κάθε περίοδο), σε συνδυασμό με την άμυνα της τρίτης περιόδου, όταν κράτησε τους φιλοξενούμενους στους 15 πόντους, βοήθησε τους Τούρκους να ξεφύγουν με +19 (75-56) στο 30΄ και να μην κοιτάξουν πίσω. Κορυφαίος των νικητών ο Νάντο ντε Κολό με 27 πόντους, ενώ από την Μπασκόνια ξεχώρισε ο Άλεκ Πέτερς με 15.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Αναντολού Εφές εξαργύρωσε το τρίτο δεκάλεπτο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 26-9 και ξέφυγε με +9 (62-53 στο 30΄) για να μην αισθανθεί την… ανάσα της Άλμπα Βερολίνου μέχρι το τελικό 84-76. Με την αποψινή επιτυχία η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βελτίωσε σε 10-9 το ρεκόρ της, παραμένοντας σε… τροχιά οκτάδας και «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο τους Γερμανούς, οι οποίοι υπέστησαν την πέμπτη διαδοχική ήττα και 12η στο σύνολο.

Οι Βασίλιε Μίτσιτς (15π.), Σέιν Λάρκιν (15π.) και Αντριέν Μοερμάν (15π.) «έλαμψαν» στην επίθεση της Αναντολού, τη στιγμή που ο Τζέισον Γκρέιντζερ (15π.) δεν ήταν αρκετός από την Αλμπα για την υπέρβαση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις