Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Η Βαλένθια “έσπασε” το αήττητο της Ζαλγκίρις – Νέα “σφαλιάρα” για την ΤΣΣΚΑ (videos)

Euroleague

Η Ζαλγκίρις Κάουνας υπέστη την πρώτη της ήττα στη φετινή Euroleague, καθώς η Βαλένθια “άλωσε” τη “Ζαλγκίριο Αρένα”. Δεύτερη ήττα σοκ γνώρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε των Ρώσων στην παράταση στο Βελιγράδι.

“Στοπ” στο αήττητο σερί, 4-0, της Ζαλγκίρις, έβαλε η Βαλένθια, επικρατώντας με 94-82, μέσα στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου “έριξε στο καναβάτσο” την ομάδα της Λιθουανίας στην 3η περίοδο, όπως φαίνεται και από το επιμέρους σκορ 12-30. Αυτή ήταν η 3η νίκη των “νυχτερίδων” σε 4 αγώνες, καθώς η ισπανική ομάδα έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Κορυφαίοι των Ισπανών ήταν ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς στη ρακέτα (16π., 5ρ.) και ο 23χρονος Σέρβος γκαρντ, Βάνια Μαρίνκοβιτς με 16 συνολικά πόντους. Εξαιρετικός και ο Νίκολα Κάλινιτς με συνεισφορά 14 πόντους. Για τη Ζαλγκίρις που προηγήθηκε με 27-22 (10ο λεπτό) και 45-37 (ημίχρονο), από 12 πόντους πέτυχαν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ογκάστιν Ρούμπιτ και ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν ο Νάιτζελ Xέιζ και ο Τζόφρι Λοβέρν. Το -13 (72-85) με εναπομείναντα χρόνο 2:19΄΄ δεν επέτρεπε αισιοδοξία στους παίκτες του Μάρτιν Σίλερ.

Ο Τζόρνταν Λόιντ είπε “όχι” στην ΤΣΣΚΑ και στον Ντάνιελ Χάκετ! Μετά από… θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 86-84 στην παράταση της ρωσικής ομάδας (73-73 κ.α.). Ρεκόρ καριέρας έκανε τόσο ο Τζόρνταν Λόιντ, όσο και ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Λόιντ ήταν αδιαμφισβήτητα ο παίκτης που πήρε από το… χέρι την ομάδα του Βελιγραδίου πετυχαίνοντας 31 πόντους! Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 30 πόντοι από τις 9 Οκτωβρίου 2020 κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Λόιντ ισοφάρισε και το ρεκόρ του σε ριμπάουντ με 6. Αντίστοιχα, οι 29 πόντου του Χάκετ αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Το προηγούμενο ρεκόρ πόντων του Ιταλού γκαρντ στη Euroleague ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν είχε πετύχει 28 πόντους στις 26 Δεκεμβρίου 2019 κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα της ΤΣΣΚΑ, μετά το «στραπάτσο» μέσα στην Μόσχα, με 88-93 από την Άλμπα Βερολίνου για την 4η αγωνιστική. Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που είχε… μοιραίο τον Μάικ Τζέιμς στο τέλος, όταν πρώτα κόπηκε από τον Ντουόπ Ρεθ και εν συνεχεία αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή της παράτασης, μετρά 3 ήττες σε 5 αγώνες. Τη δεύτερη νίκη του, σε τέσσερις αγώνες, πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις