Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» της Αρμάνι στη Μαδρίτη – «Ξέσπασε» η Εφές στη Γαλλία (videos)

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» της Αρμάνι στη Μαδρίτη – «Ξέσπασε» η Εφές στη Γαλλία (videos)

Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην 18η αγωνιστική της Euroleague και διπλασίασε τις νίκες της επί της «βασίλισσας» παραμένοντας σταθερά εντός οκτάδας. Η Εφές έριξε 100άρα στη Βιλερμπάν στη Λιόν, αλλά ακόμα παραμένει χαμηλά.

Την πρώτη νίκη της Ιστορίας της στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στη Euroleague. Με οδηγούς της επίθεσης τους Μάλκολμ Ντιλέινι (14π.) και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (17π.), οι Ιταλοί πέρασαν νικηφόρα (80-76) από το Wizink Center, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 10-7 και δίνοντας τέλος στο σερί των έξι νικών της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υπέστη την έκτη ήττα της και ισοβαθμεί και πάλι με την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση (υστερεί στην ισοβαθμία).

Το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 22-10 στην τρίτη περίοδο, με το οποίο ξέφυγε με +12 (49-61), αποτέλεσε «μαξιλαράκι» για την Αρμάνι στην αντεπίθεση διαρκείας της Ρεάλ στον… επίλογο. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής στα 50΄΄ πριν από τη λήξη (71-74 με τρίποντο Τόμπκινς), αλλά η τρίποντη «βόμβα» του Ροντρίγκεθ (71-77 στα 24΄΄) και η ψυχραιμία του πρώην γκαρντ της Ρεάλ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών απέτρεψαν την ανατροπή. Από τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Τζέισι Κάρολ με 20 πόντους.

Το έκτο φετινό «διπλό» της στη Euroleague, σημείωσε επί γαλλικού εδάφους η Αναντολού Εφές. Σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης από την τουρκική ομάδα, ο φωτεινός πίνακας έγραψε στη λήξη το υπέρ της 102-80, απέναντι στη Βιλερμπάν, για την 18η αγωνιστική. Με την αποψινή επιτυχία η Αναντολού Εφές επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 9-9 και παραμένοντας στο κυνήγι της οκτάδας. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι υποχώρησαν σε 5-12.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «καθάρισε» την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο, με την άμυνά της να κρατά τη Βιλερμπάν στους 34 πόντους, τη στιγμή που η διάρκεια στην επίθεση χάριζε στην Αναντολού μία διαφορά 20 πόντων (34-54). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη, αλλά με τη γραμμή πυρός των Τούρκων να μην… εφησυχάζει, απετράπη ο κίνδυνος της ανατροπής…

Πρώτος σκόρερ της Αναντολού ο Βασίλιε Μίτσιτς με 23 πόντους, ενώ από τη Βιλερμπάν ξεχώρισε ο Νόρις Κόουλ με 22.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις