Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Euroleague: Μπάγερν… όνειρο πέρασε από την έδρα της Εφές! “Διπλό” με Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ (videos)

Euroleague: Μπάγερν… όνειρο πέρασε από την έδρα της Εφές! “Διπλό” με Τζέιμς για την ΤΣΣΚΑ (videos)

“Βόμβα” μεγατόνων για άλλη μία φορά φέτος στη Euroleague από την Μπάγερν Μονάχου που πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Εφές Αναντολού στην Πόλη για την 9η αγωνιστική. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς άλωσε το Κάουνας, ενώ την πρώτη φετινή νίκη στη διοργάνωση πέτυχε η Χίμκι στο ρωσικό εμφύλιο με τη Ζενίτ. 

Η Μπάγερν Μονάχου… προσγείωσε απότομα την Αναντολού Εφές, «αποχαιρετώντας» την Κωνσταντινούπολη με το τέταρτο εφετινό «διπλό» της στη Euroleague και δίνοντας τέλος στο αήττητο σερί των τριών νικών που είχε «χτίσει» η Αναντολού Εφές. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 74-71 της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, για την 9η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 7-2 το ρεκόρ τους και πανηγυρίζοντας την τρίτη διαδοχική νίκη τους. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 4-4.

Με επιμέρους σκορ 20-8 στην τρίτη περίοδο, η Αναντολού Εφές έδειξε να ελέγχει την αναμέτρηση (57-50 στο 30΄), αλλά η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι δεν είχε πει τον τελευταίο λόγο της… Με τον Γουάιλερ-Μπαμ να βρίσκει ρυθμό από τα 6.75 (2/2 στην τελευταία περίοδο) και τον Ουέιντ Μπάλντγουϊν να δίνει ρεσιτάλ σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία στον… επίλογο της αναμέτρησης, η Μπάγερν απάντησε με δικό της επιμέρους σκορ 14-24, γράφοντας το τελικό 74-71…

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού με 15 πόντους και 11 ασίστ, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Τζάλεν Ρέινολντς (14π.), Πολ Ζίπσερ (12π.) και Νιχάντ Ντέντοβιτς (10π.). Από τη Μπάγερν ξεχώρισε ο Τιμπόρ Πλάις με 19 πόντους.

Στο Κάουνας, ο Μάικς Τζέιμς οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε ένα σπουδαίο «διπλό» στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που τον είχε κρατήσει εκτός αποστολής στην προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός στη νίκη των Ρώσων με 87-78 επί της Ζαλγκίρις, τελειώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους και χαρίζοντας στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη την τέταρτη διαδοχική επιτυχία της και έκτη στο σύνολο. Ο Τζέιμς, μάλιστα ήταν αυτός που «σφράγισε» το «διπλό» από τα 6.75 στα 42΄΄ για το τέλος, διαμορφώνοντας το 78-82. Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα και τέταρτη συνολικά.

Στην Αγία Πετρούπολη, ο Αλεξέι Σβεντ (24π.) χάρισε ακόμη μία μοναδική παράσταση, ωθώντας την Κίμκι στο πρώτο της εφετινό ευρωπαϊκό «διπλό». Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις επικράτησε με 88-83 της Ζενίτ, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη επιτυχία σε οκτώ αγώνες και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην δεύτερη ήττα τους και δεύτερη στο «σπίτι» τους, μετά το «διπλό» του Ολυμπιακού.

Άξιος συμπαραστάτης του Σβεντ στην επίθεση, ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 19 πόντους, ενώ από τη Ζενίτ ξεχώρισε ο Μπίλι Μπάρον με 24.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις