Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague: «Μπρέικ» στην Αγ. Πετρούπολη και προβάδισμα η Μπαρτσελόνα για το Final-4

Euroleague: «Μπρέικ» στην Αγ. Πετρούπολη και προβάδισμα η Μπαρτσελόνα για το Final-4
ΦΩΤΟ Intime

Η Μπαρτσελόνα «έσπασε» την έδρα της Ζενίτ στο 3ο παιχνίδι της σειράς για τα προημιτελικά της Euroleague, αφού επικράτησε 78-70 στην Αγ. Πετρούπολη και θέλει μία νίκη ακόμα για να προκριθεί στο Final-4 της Κολωνίας.

Νίκη με φόντο το Final-4 της Κολωνίας πήρε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ζενίτ στη Ρωσία. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό στο ματς φτάνοντας να π[ροηγούνται 30-23 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ένα σερί των «μπλαουγκράνα», με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ 33-34.

Στο δεύτερο μέρος ο Κούριτς πήρε το… όπλο του για τους Καταλανούς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 42-50, αφού «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,75 μ. το τέλος της αναμέτρησης όμως ήταν δραματικό. Η Ζενίτ παρ’ότι επέστρεψε στο ματς (54-55), εννιά λεςπτά πριν τη λήξη έχασε τον Πόιθρες, που δέχτηκε αγκωνιά στο πρόσωπο από τον Ντέιβις και οι σιορροπίες ανατράπηκαν. Ο Γκασόλ με τον Καλάθη βρήκαν ρυθμό και έβαλαν μπροστά την Μπαρτσελόνα (58-66), με τον Ντέιβις και τον Μίροτιτς να «τελειώνουν» τη δουλειά και το τελικό 78-70, να δίνει μεγάλο προβάδισμα στους Καταλανούς, αφού πλέον προηγούνται 2-1 στις νίκες και θέλουν ακόμα μία για να βρεθούν στην Κολωνία.

Οι φιλοξενούμενοι εκτός του Ντέιβις ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους με 8 ριμπάουντ, είχαν σε καλή μέρα και τον Κούριτς με 13, ενώ 6 ασίστ μοίρασε ο Νικ Καλάθης. Κορυφαίος για την Ζενίτ που έπαιξε χωρίς Πονίτκα και Γκουντάιτις και πλήρωσε τα φάουλ των ψηλών της, ήταν ο Πόιθρες με 14, αλλά και ο Μπάρον με 19.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις