Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Euroleague, Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Για το 2/2 με «σύμμαχο» το μομέντουμ και την έδρα οι Πειραιώτες

Euroleague, Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Για το 2/2 με «σύμμαχο» το μομέντουμ και την έδρα οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ απόψε (8/10, 21:00, LIVE από το Newsit.gr, Novasports Prime) με στόχο το 2/2 στο ξεκίνημα της Euroleague.

Nα συνεχίζει από εκεί που έμεινε στην πρεμιέρα, όταν και ισοπέδωσε στο ΣΕΦ τη Μπασκόνια (75-50) θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που και φέτος είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν, αφού την περασμένη Κυριακή συνέτριψε και την ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Basket League (103-78) και στοχεύει πρωτίστως στο να εκμεταλλευτεί την έδρα της, το καλό της μομέντουμ ενώ ευτυχεί να μην έχει απουσίες και αγωνιστικά προβλήματα.

Στον αντίποδα η Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο βρίσκεται μεν σε φάση αναδόμησης, έχοντας προχωρήσει σε πολλές προσθήκες, αλλά όλες ποιοτικές, αφού απέκτησε τους Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Τομά Ερτέλ, Άνταμ Χάνγκα, τον πρώην «ερυθρόλευκο» Νάιτζελ-Γκος, ενώ ως νέα προσθήκη λογίζεται και ο Βενσάν Πουαριέ, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής πέρυσι. Στην πρεμιέρα η «βασίλισσα» νίκησε 82-69 την πρωταθλήτρια Εφές Αναντολού στη Μαδρίτη, αλλά στο ματς του ΣΕΦ θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Άντονι Ράντολφ και Τρέι Τόμπκινς.

Όσον αφορά την παράδοση, οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 45η φορά στην ιστορία τους, σε όλες τις διοργανώσεις, από το 1979 και έπειτα όπου έπαιξαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Προβάδισμα στις νίκες έχει η Ρεάλ με 24 νίκες έναντι 20 του Ολυμπιακού. Από ‘κει και πέρα, σε επίπεδο Euroleague οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποδεχθεί 14 φορές τη «βασίλισσα» και εκεί η παράδοση είναι… σύμμαχός τους, καθώς έχουν ρεκόρ 11-3.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πιοτρ Παστούσιακ (Πολωνία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις