Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Euroleague, Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 83-96: Συντριβή για το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ

Euroleague, Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 83-96: Συντριβή για το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ Intime

Δεν τρίτωσε το καλό για τον Παναθηναϊκό, αφού η ουραγός της Euroleague Ζαλγκίρις Κάουνας, τον υποχρέωσε σε βαριά ήττα 83-96 στο ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής ματς για την 18η αγωνιστική.

Χωρίς ποτέ να μπει στον ρυθμό του αγώνα ο ταλαιπωρημένος και αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ για την Euroleague. Στο 7-18 πλέον το ρεκόρ του «τριφυλλιού», στο 6-19 οι Λιθουανοί που παραμένουν ουραγοί, μετρώντας πάντως τρεις νίκες σερί.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε «άδειος» από κίνητρο και απουσίες (Ιωάννης Παπαπέτρου, Στέφαν Γιόβιτς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Χουγκάζ), «πληρώνοντας» την αδιαφορία του πρώτου δεκαλέπτου και την κάκιστη περιφερειακή άμυνά του, η οποία… μεταφράστηκε σε 11/26 τρίποντα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Με 22 πόντους ο Εντγκάρας Ουλανόβας «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Ζοφρί Λοβέρν με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε για δεύτερη φορά εφέτος από τη Ζαλγκίρις, ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 23 πόντους, εκ των οποίων οι 16 στην τρίτη περίοδο, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά…

Πριν το πρώτο τζάμπολ όλα τα μέλη των δύο ομάδων, μαζί με τους διαιτητές, συγκεντρώθηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, κρατώνοντας από ένα χαρτί ο καθένας που έγραφε «Stop The War» (σ.σ. σταματήστε τον πόλεμο).

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς, με κακές επιλογές στην επίθεση και ακόμα πιο κακές αντιδράσεις στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει γρήγορα 5-15. Το «τριφύλλι» έβγαλε μία προσωρινή αντίδραση με ένα 4-0 (9-15), αλλά με τους Μιλάκνις και Ουλάνοβας να είναι ιδιαίτερα «ζεστοί», η Ζαλγκίρις έκανε επιμέρους σκορ 14-1 (!) κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ 10-29 υπέρ της.

Με τον Λοβέρν να μπαίνει μάλιστα στην… εξίσωση στο δεύτερο δεκάλεπτο, έγειρε οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων και η «μάχη» των ριμπάουντ.  Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει και έφτασε στο +20 (28-48), αφού παρά την αλλαγή σε ζώνη άμυνας από τον Πρίφτη και τις προσπάθειες του Νέντοβιτς οι Λιθουανοί έβρισκαν μονίμως λύσεις εντός και εκτός ρακέτας και η διαφορά σταθεροποιήθηκε κοντά στους 20 πόντους με τη λήξη του 2ου δεκαλέπτου (34-52).

Τα τρίποντα του Νέντοβιτς έδωσαν προς στιγμήν πνοή στον Παναθηναϊκό στο 3ο δεκάλεπτο απανωτά τρίποντα, αλλά οι Λιθουανοί έβρισκαν τρόπο να κρατούν τη μεγάλη διαφορά. Το σόου του Σέρβου πάντως, σε συνδυασμό με βοήθρεις από τον Παπαγιάννη, βελτίωσε την κατάσταση και το -15 (61-75) του τρίτου δεκαλέπτου άφηνε μικρές πιθανότητες.

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο όμως ο Μιλάκνις ντύθηκε… Νέντοβιτς η Ζαλγκίρις πήγε ξανά στο +20 (64-84) και ουσιαστικά το ματς κρίθηκε, με τον Παπαγιάννη και τον Σαντ Ρος να μαζεύουν απλά κάπως τη διαφορά ως το τελικό 83-96. 

Τα δεκάλεπτα: 10-29, 34-52, 61-76, 83-96

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις