Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Euroleague: Το “σκληρό” υγειονομικό πρωτόκολλο και η κρίσιμη συνεδρίαση

Euroleague: Το “σκληρό” υγειονομικό πρωτόκολλο και η κρίσιμη συνεδρίαση

Η Euroleague ζητά από τις ομάδες να αναλάβουν εκείνες την ευθύνη για την διεξαγωγή μιας αναμέτρησης, μέσω του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό, βάζοντας σημαντικές ποινές σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. Οι αντιδράσεις των ομάδων και το ενδεχόμενο αναβολής του “τζάμπολ”.

Οι 18 ομάδες της Euroleague πήραν στα χέρια τους το αυστηρό -λόγω κορονοϊού– υγειονομικό πρωτόκολλο ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, που έχει προγραμματιστεί να γίνει σε τρεις εβδομάδες (01.10.2020).

Οι”σκληρές” ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες (εξοντωτικά πρόστιμα γι’ αυτές που θα θεωρηθούν υπαίτιες για την αναβολή αγώνων) έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα κλαμπ της Λίγκας.

Η πιο σημαντική… ένσταση των κλαμπ σχετίζεται με το ότι υπεύθυνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα θα είναι η γηπεδούχος ομάδα. Εφόσον η αντίπαλος προέρχεται από χώρα που έχει απαγόρευση εισόδου, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να βρει έδρα σε ουδέτερη χώρα και για την διεξαγωγή της αναμέτρησης, καλύπτοντας μάλιστα και τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής της αποστολής των αντιπάλων.

Εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας, η γηπεδούχος ομάδα θα θεωρείται υπεύθυνη και θα τιμωρείται όχι μόνο με μηδενισμό αλλά και με πρόστιμο 150.000 ευρώ!Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ξαναγίνει, φαίνεται πως το πρόστιμο θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από Τουρκία και Ρωσία, ενώ πάντα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο κάποιου νέου lock down. Συν τοις άλλοις, το πρωτόκολλο προβλέπει συνεχή τεστ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για όλα τα μέλη των αποστολών.

Οι ομάδες χαρακτηρίζουν εξοντωτικές τις συγκεκριμένες ποινές και πλέον παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Πέμπτης (10.09.2020).

Η Euroleague θέλει να ξεκινήσει κανονικά η σεζόν την 1η Οκτωβρίου, αλλά όλα δείχνουν πως το μεγάλο “στοίχημα” που πρέπει να κερδίσει είναι αυτό της μετακίνησης των αποστολών των ομάδων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αναβολής του “τζάμπολ” της διοργάνωσης, κάτι που όμως θα φέρει ένα ακόμα “χτύπημα” στη Λίγκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις