Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Euroleague: “Βόμβα” από ισραηλινή ιστοσελίδα! “Προτάθηκε μείωση 33% στα συμβόλαια των παικτών”

Euroleague: “Βόμβα” από ισραηλινή ιστοσελίδα! “Προτάθηκε μείωση 33% στα συμβόλαια των παικτών”

Νέα δεδομένα παρουσιάζονται όσον αφορά τη Euroleague, η οποία βιώνει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού και σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ, πρότεινε μείωση 33% στο μισθό των παικτών.

Συγκεκριμένα η ισραηλινή ιστοσελίδα “sport5.co.il” αποκάλυψε πως οι ιθύνοντες της Euroleague είχαν τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Παικτών (ELPA), όπου και συζητήθηκαν τα νέα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν μετά την διακοπή της αγωνιστικής δράσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρθηκε πως κάθε ομάδα υπολογίζεται πως θα χάσει περίπου το 33% του ετήσιου προϋπολογισμού της,ενώ ήδη οι “ζημιές” έχουν φτάσει στο 15%.

Η πρόταση της διοργανώτριας αρχής ήταν οι παίκτες να καρπωθούν το 66% του αρχικού συμβολαίου τους, στην περίπτωση που διακοπεί οριστικά η διοργάνωση, και αντίστοιχα το 85% στην περίπτωση που συνεχιστεί.Επίσης προτάθηκε στους παίκτες να μετατεθούν οι πληρωμές του Απριλίου και του Μαΐου για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Όπως γράφουν οι Ισραηλινοί, η Ένωση Παικτών δεν έδειξε διάθεση να δεχτεί μειώσεις άνω του 20%, ενώ τόνισε πως επιφυλάσσεται του δικαώματός της να προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια της FIBA αν δεν βρεθεί η λύση μέσα από το διάλογο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις