Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Έχασε το ματς και την πρώτη θέση η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Έχασε το ματς και την πρώτη θέση η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός “πάλεψε” κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία, για την τρίτη αγωνιστική του Europa League, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1 και έχασε τους πρώτους του βαθμούς, αλλά και την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν από πέναλτι του Μπορέ, αλλά ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο και σκόρερ τον Ελ Αραμπί λίγο μετά. Ένα γκολ του Τουρέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως “σκότωσε” την ομάδα του Μαρτίνς, με τον Κάναντα να “τελειώνει” από το 60′ την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός είδε έτσι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να τον προσπερνά στη βαθμολογία, αλλά την ίδια ώρα διατήρησε τη διαφορά του από τη Φενέρμπαχτσε στην τρίτη θέση.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι ταξίδεψε για τη νίκη στη Γερμανία και “απείλησε” πρώτος με ένα άστοχο πλασέ του Ελ Αραμπί. Η Άιντραχτ άρχισε να παίρνει όμως την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια και έφθασε επίσης κοντά στο γκολ με μία κεφαλιά του Κάμαντα στο 12′ που πέρασε άουτ.

Ο Μπορέ είχε μία δεύτερη κεφαλιά άουτ στο 23′, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σισέ τον ανέτρεψε πέφτοντας στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε και την εκτέλεση, ευστοχώντας από τη “βούλα” για το 1-0 στο ματς.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να “απαντήσουν” αμέσως και τα κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο. Ο Γιάκιτς έκανε χέρι μετά από κόρνερ και ο Ελ Αραμπί είχε την ευκαιρία να “κεραυνοβολήσει” τον Τραπ από τα 11 βήματα για το 1-1 στην αναμέτρηση.

Μετά την ισοφάριση όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε ξανά, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και την Άιντραχτ να “πιέζει” για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 38′ ο Τουρέ αστόχησε από κοντά, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι Γερμανοί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Σε φάση διαρκείας, ο Χιντερέγκερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σο έδωσε έτοιμο γκολ στον Τουρέ για το 2-1 των γηπεδούχων.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να μπαίνει πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και “φωνάζει” για ένα μαρκάρισμα στον Ελ Αραμπί στο 53΄’.

Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και η Άιντραχτ το εκμεταλλεύτηκε, “τελειώνοντας” ουσιαστικά το ματς στο 60′. Από μία ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ, ο Κάμαντα “έκλεψε” την μπάλα και σκόραρε ουσιαστικά σε κενή εστία για το 3-1 στην αναμέτρηση.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια, ενώ και οι Γερμανοί έριξαν το ρυθμό τους, διασφαλίζοντας τη νίκη που τους έφερε για πρώτη φορά στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

1. Αϊντραχτ Φρ. 7 (3)
2. Ολυμπιακός 6 (3) 
3. Φενέρμπαχτσε 2 (3)
4. Αντβέρπ 1 (3)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις