Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Europa League, Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Απογοήτευσε και πήγε ως δεύτερος στα play off

Europa League, Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Απογοήτευσε και πήγε ως δεύτερος στα play off

Δεν πήγε τίποτα όπως ήθελε! Ο Ολυμπιακός είχε μια κακή εμφάνιση και δεν μπόρεσε να περάσει… απευθείας στους “16” του Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν στην έδρα της Αντβέρπ, η Άιντραχτ έφερε 1-1 στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε κι έτσι τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους, πίσω από τους Γερμανούς. Μόνο ο Βάτσλικ ξεχώρισε από τους Πειραιώτες.

Με την ήττα του αυτή (1-0) από την Αντβέρπ και την ισοπαλία της Άιντραχτ στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πορεία του στους ομίλους του Europa League, κατακτώντας τη δεύτερη θέση (9 βαθμοί) που οδηγεί σε play off κόντρα σε ομάδα που… ΄ρχεται από το Champions League. Η ομάδα της Φρανκφούρτης πέρασε ως πρώτη (12 βαθμοί) στους “16” της διοργάνωσης, ενώ Φενέρμπαχτσε “υποβιβάστηκε” και θα παίξει στα play off του Conference League (6 βαθμοί). Οι Βέλγοι με μόλις μια νίκη και με 5 βαθμούς έμειναν εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετική διάθεση στο ματς, κερδίζοντας με το… καλημέρα μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή. Η Αντβέρπ όμως κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία (7′) να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαλικουίσα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του των “ερυθρόλευκων”, έκανε κίνηση προς τα μέσα, έπιασε το πλασέ με το δεξί, ο Σισέ βρήκε λίγο την μπάλα με το κεφάλι (είχε πορεία προς τα δίχτυα) και είχαμε το 1-0.

Το ματς κράτησε την ακόλουθη εικόνα για αρκετά λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και πίεσε για το γκολ, ενώ η Αντβέρπ ήταν… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, έχοντας και καλή παρουσία σε “στημένα”. Στο 11′ η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η γυριστή κεφαλιά του Γκέργκενς ανάγκασε τον Βάτσλικ να κάνει μια ενστικτώδη επέμβαση. Ο Τσέχος πορτιέρε έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 22′, σε κοντινό σουτ του Μπένσον!

Η Αντβέρπ άρχισε να… πατάει καλύτερα μεσοεμυντικά και ο Ολυμπιακός έδειξε δυσκολία να φτιάξει φάσεις, γεγονός που άφησε ανικανοποίητο τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στην ανάπαυλα, χωρίς να φτιάξουν άλλη φάση.

Με την έναρξη της επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού επιθετικά, βάζοντας στο ματς Ελ Αραμπί, Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά (λίγο μετά “έριξε” και τον Βρουσάι). Βλέποντας την ομάδα του να δέχεται πίεση, ο Πρίσκε πέρασε στο ματς Ένχελς και Κουίρνεν.

Παρά την βελτίωση τους (έβγαλαν ενέργεια), οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να δυσκολεύονται απέναντι στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 63′ ο Βάτσλικ είχε νέα μεγάλη επέμβαση, σε κοντινό σουτ του Μπαλικουίσα.

Η συνέχεια ανήκε στην Αντβέρπ. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν, αλλά τα σουτ τους βρήκαν σε ετοιμότητα τον Βάτσλικ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, οι ατομικές προσπάθειες που έκαναν οι παίκτες του δεν… πέρασαν, όπως και οι σέντρες που έγιναν.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις