Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Europa League: Εντός έδρας ήττα η Νάπολι, «λύτρωση» για Άιντραχτ από πρώην παίκτη του Ολυμπιακού

Europa League: Εντός έδρας ήττα η Νάπολι, «λύτρωση» για Άιντραχτ από πρώην παίκτη του Ολυμπιακού
Reuters

Χωρίς νίκη παρέμεινε η Νάπολι, μετά από δυο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Europa League. Οι “παρτενοπέι” ηττήθηκαν εντός έδρας από την Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2! Νίκη στο φινάλε για την Άιντραχτ στην έδρα της Αντβέρπ (1-0) με σκόρερ παλιό παίκτη του Ολυμπιακού.

Η αποβολή του Μάριο Ρούι στο 29΄ έφερε τα πάνω κάτω στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με την Σπαρτάκ Μόσχας να κάνει την ανατροπή και να επικρατεί της Νάπολι με 3-2.

Η πρωτοπόρος της Serie A Νάπολι, προηγήθηκε με τη σέντρα της Σπαρτάκ αλλά στο 29΄ ο Πορτογάλος είδε την κόκκινη κάρτα. Το ματς έγινε σκληρό στη συνέχεια, με τους Ρώσους να εκμεταλλεύονται το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να φέρνουν τα πάνω κάτω, πετυχαίνοντας τρια γκολ στην επανάληψη (55′, 80′ και 90′ με δυο τέρματα του Πρόμες)

Στο 82΄ η ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο αποκαταστάθηκε, καθώς αποβλήθηκε και ο Κοφριέζ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ στο 90+4′.

Βασικός σε όλο το 90λεπτο έπαιξε ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος είδε την κίτρινη κάρτα στο 85΄, ενώ για τη Νάπολι ήταν η πρώτη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από τις 7 Απριλίου και το 2-1 από την Γιουβέντους.

Σε ματς για τον όμιλο του Ολυμπιακού, μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να οδηγεί την… κούρσα της πρόκρισης, αλλά η Άιντραχτ προσπαθεί να τον ακολουθήσει. Δύσκολη νίκη πέτυχε η ομάδα της Φρανκφούρτης στην έδρα της Αντβέρπ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πασιένσια (πρώην ερυθρόλευκος ) στο 90+1′.

Το 2Χ2 στο ξεκίνημα των ομίλων του Europa League έκαναν Λιόν και Λέγκια Βαρσοβίας, μετά τις νίκες τους επί των Μπρόντμπι (3-0 εκτός έδρας) και Λέστερ (1-0) αντίστοιχα.

Καταιγιστική ήταν η Αϊντχόφεν στην Αυστρία, όπου διέλυσε με 4-1 την Στουρμ Γκρατς και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη της νίκη στο Europa League. Ο Μάριο Γκέτσε είχε δύο ασίστ, αλλά δεν σκόραρε.

Τα αποτελέσματα των αγώνων που έκαναν “σέντρα” 19:45

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις