Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Europa League, Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία και αποκλεισμός στις καθυστερήσεις για τους Πειραιώτες

Europa League, Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία και αποκλεισμός στις καθυστερήσεις για τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας κόντρα στη Φράιμπουργκ και σε συνδυασμό με το 2-1 της Ναντ κόντρα στην Καραμπάγκ, ολοκλήρωσε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία.

Δύο γκολ στις καθυστερήσεις των δύο αγώνων, άλλαξαν τα πάντα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατήσει τη δική του νίκη στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, την ώρα που η Ναντ πανηγύριζε με γκολ στο φινάλε του αγώνα της με την Καραμπάγκ για το 5ο γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Ελ Αραμπί και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά παρά τις αποκρούσεις του Πασχαλάκη στο τέλος, δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Κίμπλερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έμεινε έτσι οριστικά τέταρτος στον 5ο όμιλο και αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, ο Μασούρας βγήκε σε θέση βολής από αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά δοκίμασε να σουτάρει δυνατά και αστόχησε αρκετά.

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν όμως καλά στημένη και παρότι η Φράιμπουργκ πήρε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, ήταν οι Πειραιώτες αυτοί που έμοιαζαν πιο “απειλητικοί”. Το επιβεβαίωσαν μάλιστα στο 17′, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει το “ριμπάουντ” από την απόκρουση του Φλέκεν σε σουτ του Μπιέλ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε μάλιστα να διευρύνει το προβάδισμά του πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Εμβιλά έβγαλε τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα δύο εναντίον ενός στην αντεπίθεση και ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε τέλεια ασίστ στον Έλληνα εξτρέμ, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα της Φράιμπουργκ, αλλά αστόχησε σε κενή εστία.

Οι Πειραιώτες ήταν όμως “κυρίαρχοι” και στη συνέχεια του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους Γερμανούς να βρουν δρόμους προς την εστία τους, την ώρα που οι ίδιοι δημιούργησαν μία ακόμη ευκαιρία για γκολ, με τον Μασούρα να προλαβαίνει ξανά τον Φλέκεν και να γυρίζει την μπάλα προς την κενή εστία, αλλά τον Μπιέλ να μην μπορεί να βάλει την προβολή.

Ο Ολυμπιακός πήγε έτσι με το ελάχιστο προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Φράιμπουργκ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και να “πιέζει” για την ισοφάριση.

Οι Γερμανοί “απείλησαν” δις μέσα σε ένα λεπτό με Χέφλερ και Κίμπλερ στο 58′ και το 59′, αλλά ο Πασχαλάκης είπε “όχι” σε αμφότερους, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες και στη συνέχεια, αφού οι δικές του αποκρούσεις διατήρησαν το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι τέλους. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, ο Πασχαλάκης “κατέβασε” ρολά και σταμάτησε τους παίκτες της Φράιμπουργκ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Κίμπλερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, “λύγισε” τους Πειραιώτες και ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην ομάδα του Μίτσελ, στη “μάχη” του 5ου ομίλου του Europa League.

Στη συνέχεια αποβλήθηκε για διαμαρτυρία και ο Μπα για τον Ολυμπιακό, αλλά τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί, αφού την ίδια ώρα η Ναντ πετύχαινε δεύτερο γκολ στο άλλο ματς, για το 2-1 επί της Καραμπάγκ, και έβαζε… τέλος στην ευρωπαϊκή “περιπέτεια” των Πειραιωτών.

Οι συνθέσεις στο Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός

Φράιμπουργκ: Φλέκεν – Κιούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρντ (78’ Σιλντιγιά), Γκιούντερ – Κέιτελ (62’ Βαϊφχάουπτ), Χέφλερ – Γκρίφο, Γκερέ (62’ Γεόνγκ), Ντόαν (62’ Εγκεστάιν)- Γκρέγκοριτς (72’ Πέτερσεν)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Άβιλα, Μπα, Ντόι, Βρουσάι (82’ Ρέτσος)– Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Μπιέλ (69’ Κούντε)– Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39’ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (82’ Ουί Τζο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις