Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Europa League: Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με το εντυπωσιακό 4-2 στην έδρα τη Νάπολι – Στους «16» Ρέιντζερς και Μπέτις

Europa League: Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με το εντυπωσιακό 4-2 στην έδρα τη Νάπολι – Στους «16» Ρέιντζερς και Μπέτις
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση στην Ιταλία και με το εντυπωσιακό 4-2 επί της Νάπολι, πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” του Europa League, παρά το 1-1 στο πρώτο ματς στην έδρα της.

Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ με τον Ζόρντι Άλμπα στο 8′ και ο Ντε Γιονγκ στο 13′ αύξησε το προβάδισμα της ομάδας του Τσάβι. Ένα γκολ του Ινσίνιε με πέναλτι στο 23′ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά ο Πικέ πέτυχε τρίτο γκολ για τους “μπλαουγκράνα” πριν το ημίχρονο και ο Ομπαμεγιάνγκ “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση με ένα τέταρτο γκολ στο 59′, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Πολιτάνο στο 87′.

Στο Ρέιντζερς – Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο “καταιγισμός” των γκολ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ματς, αλλά το 2-2 ευνόησε τους Σκωτσέζους, που είχαν κάνει διπλό με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ταβερνιέ με πέναλτι στο 22′ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά οι Βαυαροί έφεραν… τούμπα το ματς με γκολ των Μπέλιγχαμ και Μάλεν πριν το ημίχρονο, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα τους για την πρόκριση. Ο Ταβερνιέ “χτύπησε” όμως και πάλι στο 59′ και έβαλε… σφραγίδα στο “εισιτήριο” της Ρέιντζερς για τους “16” του Europa League.

Στη Σεβίλλη, η Ζενίτ είδε δύο γκολ να τις ακυρώνονται στο ματς και με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους, η Ρεάλ Μπέτις πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, χάρη στη νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς.

Τα αποτελέσματα στα play off του Europa League

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-4

Ρέιντζερς – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2

Ρεάλ Μπέτις – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-0

Μπράγκα – Σέριφ 2-0 (3-2 στα πέναλτι)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις