Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Europa League: Ισοπαλία στο Μπαρτσελόνα – Νάπολι, η Ρέιντζερς «πάτησε» την Ντόρτμουντ

Europa League: Ισοπαλία στο Μπαρτσελόνα – Νάπολι, η Ρέιντζερς «πάτησε» την Ντόρτμουντ
Reuters

Μπαρτσελόνα και Νάπολι έμειναν στο 1-1 στο πιο… λαμπερό ματς των pay off του Europa League. Την ίδια στιγμή, η απίστευτη Ρέιντζερς μέρασε με 4-2 από την έδρα της Ντόρτμουντ. Η Σέριφ του Γιώργου Αθανασιάδη και του Στέφανου Ευαγγέλου πέτυχε μεγάλη νίκη (2-0) επί της Μπράγκα στην Μολδαβία. Εκπληκτικό “διπλό” της Μπέτις επί της Ζενίτ (3-2).

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι μετά το 1-1 που έφεραν στο «Καμπ Νόου». Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν με τον Ζιελίνσκι, αλλά οι «μπλαουγκράνα» έφεραν το ματς στα ίσια με το πέναλτι του Τόρες στο δεύτερο μέρος. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν την προσεχή Πέμπτη (24/02) στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Τεράστιο βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League έκανε η Ρέιντζερς με το «διπλό» στη Βεστφαλία επί της Ντόρτμουντ με 4-2

Οι πρωταθλητές Σκωτίας πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 11 λεπτών (38′, 41′ και 49′), οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπέλινγχαμ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά στο 54΄ με το αυτογκόλ του Ζαγκαντού ήρθε το 4-1. Η Ντόρτμουντ- η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά στο «σπίτι» της από την Ρέιντζερς-, μείωσε με τον Γκερέιρο και θέλει πλέον νίκη με διαφορά δύο γκολ στην Γλασκώβη για να στείλει το δεύτερο ματς στην παράταση, ενώ τρία για να προκριθεί.

Μεγάλο προβάδισμα για να συνεχίσει στη διοργάνωση απέκτησε η Μπέτις μετά το 3-2 επί της Ζενίτ στη Ρωσία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επέκτεινε το αήττητο που έχει εκτός έδρας μέσα στο 2022, αυτή την φορά σε ευρωπαϊκό ματς.

Τέλος, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ (είχε σημαντικές επεμβάσεις) και τον Ευαγγέλου στο κέντρο της άμυνας, η Σερίφ Τιρασπόλ νίκησε στην έδρα της με 2-0 την Μπράγκα κι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση έναντι των Πορτογάλων.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων που έκαναν “σέντρα” 19:45

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-2

(29΄ Ζιελίνσκι, 41΄ Μορέλος)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-4

(51΄ Μπέλινγχαμ, 82΄ Γκερέιρο – 38΄πεν. Ταβερνιέ, 41΄ Μορέλος, 49΄ Λούντστραμ, 54΄ αυτ. Ζαγκαντού)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπέτις (Ισπανία) 2-3

(25΄ Τζιούμπα, 29΄ Μάλκομ – 8΄ Ροντρίγκες, 18΄ Γουίλιαν Χοσέ, 41΄ Κουαρδάδο)

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 2-0

(43΄πεν. Τιλ, 83΄ Τραορέ)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις