Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Europa League: Οι ομάδες που «υποβιβάστηκαν» από το Champions League

Europa League: Οι ομάδες που «υποβιβάστηκαν» από το Champions League
Reuters

Οκτώ ομάδες κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση στον όμιλο τους στο Champions League κι έτσι να αποκτήσουν το δικαίωμα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται και το νέο έτος στην Ευρώπη, παίζοντας στους “32” του Europa League.

Με την ολοκλήρωση της φάση των ομίλων του Champions League έγιναν γνωστές και οι ομάδες που θα.. μεταπηδήσουν στο Europa League, αφού κατέκτησαν την τρίτη θέση στα γκρουπ τους.

Στον 6ο όμιλο -ο μοναδικός που είχε “ανοικτό” το συγκεκριμένο “εισιτήριο” από τα ματς της Τετάρτης (13.12.2023)- η Νιούκαστλ βρέθηκε απ’ τον… παράδεισο, στον αποκλεισμό μέσα σε ένα ημίχρονο. Αν και προηγήθηκε με 1-0 επί της Μίλαν, έχοντας στα χέρια της τη 2η θέση στον 6ο όμιλο, είδε τους Ιταλούς να… γυρίζουν το σκορ, να επικρατούν με 2-1 και τους αφήνουν εκτός Ευρώπης, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Europa League.

Οι συγκεκριμένες ομάδες, θα αντιμετωπίσουν στη φάση των “32” αυτές που θα κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στους ομίλους του Europa League. Η σχετική κλήρωση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (18.12 – 14:00).

Οι ομάδες που πέρασαν στα play off εισόδου στους «16» του Europa League:

Γαλατασαράι (Τουρκία), Λανς (Γαλλία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Μίλαν (Ιταλία), Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

-Οι ομάδες που αποκλείστηκαν από το Champions League:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Σεβίλη (Ισπανία), Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Νιούκαστλ (Αγγλία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Αντβέρπ (Βέλγιο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις