Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Europa League: Οι πρωτιές των Κώστα Φορτούνη, Φώτη Ιωαννίδη και Ντίνου Μαυροπάνου στη φάση των ομίλων

Europa League: Οι πρωτιές των Κώστα Φορτούνη, Φώτη Ιωαννίδη και Ντίνου Μαυροπάνου στη φάση των ομίλων
Eurokinissi

Η φάση των ομίλων του Europa League ολοκληρώθηκε και τρεις Έλληνες παίκτες, οι Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού και Ντίνος Μαυροπάνος της Γουέστ Χαμ, κατάφεραν να “λάμψουν” με τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UEFA, οι Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού και Ντίνος Μαυροπάνος της Γουέστ Χαμ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών, με όσα πέτυχαν στη φάση των ομίλων του φετινού Europa League.

Τις πιο πολλές ασίστ (5), έχει ο Κώστας Φορτούνης, τις πιο πολλές προσπάθειες στην εστία (από 9) έχουν οι Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός), Ζοάο Πέδρο (Μπράιτον), Μπονιφάς (Λεβερκούζεν) και Ομπαμεγιάνγκ (Μαρσέιγ), ενώ ο Κώστας Μαυροπάνος (Γουέστ Χαμ) έχει τις περισσότερες (56) ανακτήσεις μπάλας.

Πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων αναδείχθηκε ο Ζοάο Πέδρο (Μπράιτον) με 6 γκολ,τα πιο πολλά (22) τάκλιν έκανε ο Ραντίν (Μπάτσκα Τόπολα), ενώ ο Βανά (Άρης Λεμεσού) έχει τις πιο πολλές αποκρούσεις (30).

Συνολικά σημειώθηκαν 293 γκολ στους 96 αγώνες της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, τα περισσότερα (49) μπήκαν στο χρονικό διάστημα 46′-60′, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UEFA. Σημειώθηκαν 3,06 ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 29 λεπτά.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχες την καλύτερη επίθεση (19 γκολ) και τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (91%). Η Λίβερπουλ είχε τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (64,3%) και τις περισσότερες προσπάθειες (102), ο Άγιαξ τα πιο πολλά τάκλιν (106) και η Αταλάντα τις πιο πολλές ανακτήσεις μπάλας (283).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις