Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Europa League, Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: «Μπαμ» στο 90′ και ευρωπαϊκή συνέχεια για τους Πειραιώτες

Europa League, Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: «Μπαμ» στο 90′ και ευρωπαϊκή συνέχεια για τους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ένα γκολ του Τικίνιο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην 5η αγωνιστική του Europa League και την πρόκριση στην επόμενη φάση ή έστω στα μπαράζ.

Ο Βραζιλιάνος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Ελ Αραμπί και στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς “κεραυνοβόλησε” από κοντά τους Τούρκους, μετά από ασίστ του κορυφαίου του αγώνα, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε έτσι τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο και έχει ελπίδες και για την πρώτη θέση, αλλά στη χειρότερη περίπτωση, θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα από το Champions League, για μία θέση στους “16” του Europa League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2′ ο Ονιεκούρου λίγο έλειψε να βρεθεί τετ-α-τετ από τον Οζέρ, αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 5ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε ιδανικό γύρισμα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε ανενόχλητος μπροστά σε σχεδόν κενή εστία, όμως έκανε ένα απίστευτο… τσαφ και δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια, οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 18′ ο Καχβετσί “τράνταξε” το κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ, με τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα δε, ο Μπερίσα σούταρε με καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πειραιώτες “απάντησαν” με νέες δικές τους ευκαιρίες, αφού στο 22′ ο Λαλά σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 31′ ο Ελ Αραμπί με κόντρα, ανάγκασε τον Οζέρ να “εκτιναχθεί” και να αποκρούσει την μπάλα. Ο Μαροκινός επιθετικός είχε μία ακόμη καλή στιγμής, όταν προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των Τούρκων και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ, έχοντας βρει και σε αντίπαλο.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα δική τους ευκαιρία στο 39′, με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερίσα, που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά το 0-0 έμεινε τελικά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός “απείλησε” και πάλι πρώτος με ένα σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ η Φενέρμπαχτσε έφθασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Χακάν να αστοχεί από καλή θέση.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη σημαντική φάση στο ματς ήρθε στο 74′, με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα από αριστερά, βρίσκοντας τον Ελ Αραμπί “φάτσα” με την εστία, αλλά ο Μαροκινός αστόχησε από κοντά, σε σουτ με τη μία.

Ο Μολδαβός μπακ έκανε ιδανική σέντρα και στο 79′ από αριστερά και βρήκε αμαρκάριστο τον Λαλά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αυτός δοκίμασε ένα δύσκολο μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Όλα έδειχναν λοιπόν, ότι το ματς θα μείνει στο μηδέν, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο 81′ τον Τικίνιο στη θέση του Ελ Αραμπί και ο Βραζιλιάνος έγινε… χρυσή αλλαγή στο 90′. Ο Ρέαμπτσιουκ και πάλι από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Τικίνιο με “κεραυνό” από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε έτσι μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο γήπεδο “Καραϊσκάκης” και εξασφάλισε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο του Europa League, μένοντας “ζωντανός” και για την πρώτη θέση. Σημειώνεται ότι ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στους “16”, ενώ ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα από το Champions League, για μία θέση στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24′ Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46′ Λόπες), Αραμπί (81΄Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Έζερ – Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78′ Σάλαϊ), Χακάν (90′ Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65′ Μάιερ), Καχβετσί (65′ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78′ Καντίογλου).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις