Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Europa League: Στον τελικό η Βιγιαρεάλ που κράτησε στο μηδέν την Άρσεναλ στο Λονδίνο

Europa League: Στον τελικό η Βιγιαρεάλ που κράτησε στο μηδέν την Άρσεναλ στο Λονδίνο
ΦΩΤΟ Reuters

H Βιγιαρεάλ έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, αφού μετά τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στο Emirates από την Άρσεναλ και σε συνδυασμό με τη νίκη (2-1) στο πρώτο ματς έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Europa League.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ άντεξε στην πίεση της Άρσεναλ, που «σφυροκόπησε» την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά δεν βρήκε στόχο και το τελικό 0-0 ήταν καταδικαστικό για αυτήν. Οι «κανονιέρηδες» αν και δυσκολεύτηκαν από το πρέσινγκ των Ισπανών ψηλά, που παραλίγο να ανοίξουν το σκορ στο 5′ όταν ο Λένο έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τσουκουέζε, πήραν τα ηνία μετά το πρώτο 20λεπτο και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλουν ένα γκολ που θα ήταν αρκετό για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. 

Ο Ομπαμεγιάνγκ σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια της εστίας του Ρούλι στο 26′ και το 79′, ενώ και ο Χόλντινγκ είδε δύο κεφαλιές του να περνούν σύριζα άουτ στο 72′ και το 74′ αντίστοιχα. Τελικά όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ και η Βιγιαρεάλ του Έμερι πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa League, με τον ίδιο να παίρνει «εκδίκηση» από την παλιά του ομάδα και τους Ισπανούς να «πληρώνουν» με το ίδιο νόμισμα τους «κανονιέρηδες» που πριν από 15 χρόνια τους απέκλεισαν με τον ίδιο τρόπο στα ημιτελικά τότε του Champions League.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις