Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

European Super League: Ζήτησε συγγνώμη κι ο Γκλέιζερ της Γιουνάιτεντ

European Super League: Ζήτησε συγγνώμη κι ο Γκλέιζερ της Γιουνάιτεντ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποσύρθηκε από τη European Super League και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζόελ Γλέιζερ, ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του συλλόγου για τη συμμετοχή του στο εγχείρημα.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ήταν από τους πλέον υπέρμαχους της ιδέας, αλλά οι έντονες αντιδράσεις των Άγγλων οπαδών, τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τη νέα διοργάνωση. Σε σχετική επίσημη δήλωσή του μάλιστα, παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να… επουλωθούν οι “πληγές” που άνοιξε με τους φίλους των “κόκκινων διαβόλων”.

Η ανακοίνωση του Γκλέιζερ

«Σε όλους τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες του μεγάλου πάθους που παράγει το ποδόσφαιρο και της βαθιάς πίστης που έχουν οι φίλαθλοί μας γι’ αυτή τη μεγάλη ομάδα. Η αντίθεσή σας στην European Super League ήταν ξεκάθαρη και την ακούσαμε. Το πήραμε λάθος και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να επανορθώσουμε. 

Αν και οι πληγές είναι ανοικτές και καταλαβαίνω ότι θα πάρει χρόνο για να επουλωθούν, προσωπικά δεσμεύομαι να ξαναχτίσω την εμπιστοσύνη με τους οπαδούς μας και να λάβω το μήνυμα που στείλατε. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει πιο βιώσιμο. Ωστόσο αποδεχόμαστε ότι η Super League δεν ήταν ο σωστός τρόπος να το κάνουμε.

Στην αναζήτηση δημιουργίας πιο σταθερών θεμελίων για το παιχνίδι, αποτύχαμε να δείξουμε επαρκή σεβασμό στη βαθιά παράδοση και τις ρίζες – άνοδος, υποβιβασμός – και ζητάμε συγγνώμη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα και απολογούμαστε για την αναστάτωση των τελευταίων μερών. 

Είναι σημαντικό για εμάς να το θέσουμε σωστά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μεγάλη κληρονομιά και αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μάς αναλογεί να ανταποκριθούμε στην παράδοση και τις αξίες μας. Η πανδημία δημιούργησε τόσες προκλήσεις και είμαστε υπερήφανοι από τον τρόπο που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι οπαδοί της σε όλον τον κόσμο αντέδρασαν στην τεράστια πίεση αυτής της περιόδου. 

Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία μαζί σας, γιατί πάντα θα είστε στην καρδιά της ομάδας. Να είστε σίγουροι ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να χτίσουμε εκ νέου τη σχέση με τους άλλους μετόχους του παιχνιδιού, με στόχο να εργαστούμε μαζί για να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις.

Τώρα η προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ομάδες μας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στην τελική ευθεία της σεζόν. Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αναγνωρίζω την στήριξή σας στην ομάδα και να σας ευχαριστήσω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις