Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Φερέιρα: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού στάθηκε στο γεγονός ότι σε ένα ακόμη ματς η ομάδα του δεν σκόραρε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κερδίσει ένα σημαντικό ματς και ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για την αγωνιστική πτώση των “πρασίνων”.

Ο Φερέιρα αναφέρθηκε ακόμα στην απουσία του Λέτο, στην διαιτησία, ενώ τόνισε πως “… Θέλουμε γεμάτο γήπεδο, για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό”.

Οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου: 

«Όταν χάνεις όλα φαίνονται άσχημα. Υπήρχε διαφορά συμπεριφοράς στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ δεν είχε να ρισκάρει τίποτα, σε αντίθεση με εμάς. Κρατούσε πιο κλειστούς χώρους και στα 90 λεπτά είχαμε μεν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όχι όμως και των τελικών προσπαθειών. 

Το ότι δεν σημειώσαμε γκολ δεν είναι κάτι καινούργιο, συμβαίνει καιρό. Όπως είπα και πριν δεν είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες, παρόλο που είχαμε τον έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη θέληση για τη νίκη, αλλά αυτό κλόνισε την αυτοπεποίθησή μας. 

Καμία ομάδα δεν μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο όλη την χρονιά. Δεν το καταφέρνει ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και συνεχίζονται. Στη διάρκεια της χρονιάς χάσαμε σημαντικούς παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα κέρδιζε και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Της έτυχε το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό, ενώ μας επηρέασε το γεγονός ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Και η απουσία του Λέτο, ενός ποδοσφαιριστή που μας είχε προσφέρει 15 γκολ. Δεν θέλω να πω ότι χάσαμε επειδή έλειπε ο Λέτο. Οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους και οι ποδοσφαιριστές έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους». 

Για την μάχη του τίτλου: «Είχαμε δέκα σερί νίκες. Όμως στους τελευταίους αγώνες χάσαμε, αυτό συμβαίνει. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ με όλα τα προβλήματα που έχουμε. Υπολείπονται έξι αγώνες. Εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη μας για τη νίκη ως το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε να βρούμε λύσεις, αν και πλέον τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμάς. Είμαι υπεύθυνος για ότι γίνεται, αναλαμβάνω τις ευθύνες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. 

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ισχυρή ομάδα, έχει αβαντάζ, είναι πιο ήρεμος. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των οπαδών για να παίξουμε καλά και να νικήσουμε». 

Για την διαιτησία: «Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είδατε τι έγινε. Εκείνος ο διαιτητής τιμωρήθηκε. Αν ένας διαιτητής τιμωρήθηκε επειδή σφύριξε πέναλτι, όλοι τότε δεν θα σφυρίζουν πέναλτι. Ακόμα και με την αμφιβολία ότι το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ και δεν δόθηκε πέναλτι, θεωρώ ότι ο διαιτητής ήταν αδέκαστος. Ο διαιτητής δεν έκρινε με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Ήταν αμερόληπτος. Δεν μπορώ να δω όσα λάθη γίνονται. Δεν είχε καμία σχέση με λάθη παρελθόντος. Θα λέω πάντα όσα βλέπω. 

Δεν ξέρω αν το είδατε, αλλά στο τέλος πήγα και έδωσα συγχαρητήρια στο διαιτητή. Χάσαμε αλλά του έδωσα συγχαρητήρια. Είτε νικάμε, είτε χάνουμε, δεν έχω κάτι με τον διαιτητή. Όμως όταν ο διαιτητής έχει επίπεδο και σφυρίζει με σωστό κριτήριο, αξίζει συγχαρητήρια. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος θα λέει αυτά που πρέπει και δεν με απασχολεί εάν θα με κρίνουν οι αρχές. Μακάρι στο ντέρμπι να έχουμε έναν ανάλογο διαιτητή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε