Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φερέιρα: Να τους κοιτάξουμε στο πρόσωπο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αισιόδοξος πως η ομάδα του μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Ρώμη εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Λάτσιο. Σεϊταρίδης: “Να τους μπλοκάρουμε”.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

-Με Τότεναμ και Λάτσιο στο ΟΑΚΑ δείξατε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω στον όμιλο. Ηρθε η ώρα για μία μεγάλη νίκη που θα βοηθήσει την ομάδα σε πολλούς τομείς;

“Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα αυτού του είδους. Το να παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο απέναντι στη Λάτσιο, αποτελεί ένα κίνητρο. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα έχουν μία θετική αντίδραση και θα επαναλάβουν αυτό που μπόρεσαν να κάνουν στην Αθήνα. Και θα έλεγα ότι ο σκοπός μας είναι να παίξουμε επί 90′.

Η Λάτσιο είναι δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες, τεχνικά καταρτισμένους και με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ομως είμαστε εδώ για να χαρούν οι παίκτες μας αυτό το παιχνίδι. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά. Όπως λέω πάντα στους παίκτες μου ήρθαμε να κάνουμε ένα καλό ματς. Εχω πει κι άλλες φορές ότι η ανάλυση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να βλέπουμε όλο το παιχνίδι με όλες τις φάσεις και όσα θα συμβούν και να το αναλύουμε σφαιρικά. Ηρθε η στιγμή λοιπόν οι παίκτες μου να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο πρόσωπο με πρόσωπο…”.

-Μάθατε να ζείτε με τα προβλήματα φέτος. Χάσατε με τραυματισμό και τον Σισοκό, ο Χριστοδουλόπουλος μέχρι χθες ήταν στο 50-50 για το εάν θα παίξει. Πως αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση;

“Ετσι ήταν η κατάσταση δυστυχώς από την αρχή. Και εκτός από την προσθήκη νέων παικτών πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν διάφοροι παίκτες. Από τα τέλη Ιουλίου που παίζαμε 3 ματς την εβδομάδα αυτό βοήθησε την ανάπτυξη της ομάδας και των παικτών. Όμως δημιουργεί και πολλά ρίσκα. Και η δουλειά που επιτελείται είναι διαφορετική από αυτή που κάνει όταν παίζει ένα ματς κάθε Κυριακή ή το πολύ δύο. Και θα έλεγα ότι όσο πιο πολύ οι παίκτες αποκτούν εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις, τόσο συνηθίζουν και τόσο καλύτερα αποδίδουν σαν παίκτες. Και η Λάτσιο έχει παρεμφερή προβλήματα, τα οποία είναι πιο έντονα όταν έχεις παίκτες σε εθνικές. Αυτή είναι η ζωή μεγάλων ομάδων και πρέπει να συνηθίσουν.

Στον τελευταίο αγώνα έπαιξαν 8 Ελληνες παίκτες στην ομάδα κάτι που θεωρώ πάρα πολύ καλό και επίσης έπαιξαν τρεις παίκτες νεαρής ηλικίας. Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μία νέα κατάσταση για το παρόν και το μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για τις προοπτικές που έχουμε για το μέλλον και για πράγματα που αποφασίζει και η διοίκηση. Αύριο θα παρατάσσω την ομάδα που θεωρώ καλύτερη για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ματς. Ελπιζω ότι αύριο θα προσπεράσουμε τα φυσικά προβλήματα και την κόπωση και βεβαίως με την αλληλεγγύη και τον δυναμισμό και το κίνητρο θα μπορέσουμε να κάνουμε το καθήκον μας”.

-Σε όλους τους τόνους η στήριξη από τη διοίκηση είναι αξιοσημείωτη για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι η τρίτη σεζόν σας, η ομάδα δεν έχει τίτλο. Τι θα θεωρηθεί από εδώ και στο εξής επιτυχία μέχρι το τέλος της χρονιάς, με αφορμή το αυριανό ματς με τη Λάτσιο;

“Είναι αυτή ερώτηση για τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου; Θα σας απαντήσω όμως. Θεωρώ ότι επιτυχία θα είναι η ανάπτυξη της ομάδας, η ανάπτυξη νέων παικτών. Και όσο περισσότερο αναπτύσσονται τόσο περισσότερα είναι και τα ρίσκα που λαμβάνονται. Όμως η ιστορία και όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι είναι πράγματα που πρέπει να τα συζητήσουμε εκτός Ελλάδος. Είναι μία κατάσταση που μπορούμε να συζητήσουμε άλλη φορά στο σπίτι μας”.

-Πώς θα πρέπει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός αύριο; Υπολογίζετε κάποιον παίκτη της περισσότερο από κάποιον άλλο;

“Η Λάτσιο έχει μία πολύ δυνατή ομάδα. Εχει τέσσερις παίκτες μεγάλης ποιότητας και εμπειρίας. Διαθέτει μία επιθετικότητα που είναι απόλυτα διακριτή. Αύριο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, διότι παίζει στην έδρα της, θα έχει τον κόσμο της. Και εμείς από την πλευρά μας έχουμε επιχειρήματα για το αυριανό ματς και αν κατανοήσουν οι παίκτες ότι μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί και εκμεταλλευτούμε ορισμένες στιγμές ανισορροπίας της Λάτσιο, τότε θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου.

«Το ότι προέρχεται η Λάτσιο από αρνητικό αποτέλεσμα ίσως είναι κακό για εμάς. Θα είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι. Έχουμε μελετήσει καλά τον αντίπαλο. Τακτικά είναι πολύ καλοί. Αν τους μπλοκάρουμε επιθετικά, αν σταματήσουμε κάποιους αυτοματισμούς τους και έχουμε λίγο τύχη, μπορεί να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην αρχή του ματς και καλοί τακτικά. Η Λάτσιο θα έχει τη δύναμη της έδρας, ίσως μπει για να “τελειώσει” γρήγορα το ματς. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε το μηδέν διότι με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να μπορέσουμε να βρούμε την ευκαιρία να σκοράρουμε», είπε αρχικά ο Σεϊταρίδης.

Σε ερώτηση εάν ο προ διετίας αγώνας με τη Ρόμα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για αύριο, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού, είπε: «Υπάρχουν αρκετές διαφορές και στον τρόπο παιχνιδιού και στο ρόστερ, αλλά σίγουρα, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για εμάς ενόψει του αυριανού ματς. Οι παίκτες της Λάτσιο δεν θα έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι με τη Ρόμα. Είναι μεγάλη ομάδα, το βλέπουν ξεχωριστά. Θα είναι 100% συγκεντρωμένοι στο ματς μαζί μας», ήταν η απάντηση του Σεϊταρίδη.

Κατόπιν, του έγινε ερώτηση για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Γιούρκα να απαντάει: «Δεν πιστεύω ότι βλέπουμε διαφορετικά τα παιχνίδια. Και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο δίνουμε πάντα το 100%. Υπάρχει μια διαφορά. Στην Ευρώπη οι αντίπαλοι προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι αντίπαλοι προσαρμόζουν το παιχνίδι τους σε εμάς και αυτό είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, σε μια πιο προσωπική ερώτηση για την αλλαγή πορείας στην καριέρα του, ο Σεϊταρίδης επεσήμανε: «Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και ο ίδιος παίκτης», ενώ για το λάθος του στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, εξήγησε: «Με το δικό μου λάθος χάσαμε 2 βαθμούς. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς δηλαδή, αλλά εμείς κοιτάμε μπροστά».

Κατσουράνης: Όσοι βρίσκονται στο σύλλογο ξέρουν την αλήθεια

Ετοιμάζει αγωγή κατά Μαρινάκη ο Αλαφούζος για τα “σκουπίδια”

Πέταξε για να μείνει “ζωντανός” ο Παναθηναϊκός

Αποδεκατισμένος στη Ρώμη – Έξω και ο Μαρίνος

Από Γενάρη στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός – Τέλος ο Κατσουράνης

Επίπληξη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε