Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φιέστα τεσσάρων αστέρων στον Πειραιά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου και με μία λαμπρή γιορτή πανηγύρισε την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Το LIVE του αγώνα

Παρουσία των 39 προηγούμενων πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει, ο Ολυμπιακός σήκωσε και το 40ο στον ουρανό του Φαλήρου. Η φαντασμαγορική γιορτή ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Στα μάτριξ του γηπέδου προβάλλονταν γκολ από τα παιχνίδια της ομάδας στη διοργάνωση και τις νίκες που έδωσαν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στους ερυθρόλευκους.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ετοίμασαν την εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απονομή του τροπαίου, ενώ στο χορτάρι τοποθετήθηκαν 4 αστέρια που συμβόλιζαν τις 40 κατακτήσεις πρωταθλημάτων που συμπληρώθηκαν με τον φετινό τίτλο. Στην Θύρα 7 άναψαν 21 πυρσοί εις μνήμην των θυμάτων του Φλεβάρη του 1981, με το σύνθημα “αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε”.

Αρχικά τιμήθηκε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος υποδομών U-20 της Super League αλλά και για την εξαιρετική πορεία της στο NextGen Series. Αυτή τη φορά στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξαν βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της φετινής χρονιάς για την ομάδα Νέων και τους πανηγυρισμούς μέσα στα αποδυτήρια μετά από μεγάλες νίκες.

Με τον Χρήστο Φερεντίνο να προλογίζει την ιστορία των τίτλων του Ολυμπιακού, ο Ηλίας Ρωσσίδης στάθηκε στο πρώτο αστέρι, αυτό του 1954 και ακολούθησαν βίντεο – ντοκουμέντα της εποχής και την πορεία των ερυθρολεύκων μέσα στο χρόνο.

Ένα εκπληκτικό σκηνικό με τις 39 Κούπες Πρωταθλητή ξεπρόβαλε στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού γηπέδου, με τον Γιάννη Μώραλη να φέρνει το 40ο τρόπαιο για να απονεμηθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας βγήκαν από την φυσούνα, παρέλαβαν τα μετάλλια τους και πήραν θέση στην εξέδρα που είχε στηθεί για την ολοκλήρωση του σκηνικού.

Ακολούθησαν η απονομή, χιλιάδες πυροτεχνήματα και η καθιερωμένη φωτογράφηση και με τους παίκτες να ξεκινούν τον γύρο του θριάμβου.

Όπως είναι λογικό η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με διάθεση στο ματς και κατάφεραν αν προηγηθούν με τον Μήτρογλου στο 12ο λεπτό. Ο Πανιώνιος απάντησε άμεσα με τον Σάμαρη να βρίσκει δίχτυα στο 20΄απέναντι στην επόμενη ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή, αλλά η είσοδος του Ιμπαγάσα στο δεύτερο μέρος άλλαξε την εικόνα. Ο Φετφατζίδης είχε δοκάρι στο 64΄και οκτώ λεπτά αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά το φάουλ του Ιμπαγάσα πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Oλυμπιακός: Μέγιερι, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (69΄Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Τζεμπούρ (76΄Παπάζογλου), Βλαχοδήμος (46΄Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης, Μήτρογλου

Πανιώνιος:
Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Μπούζας (51΄Μενδρινός), Σάμαρης (78΄Τόσκας), Ντούνης (72΄Οκόγιε), Κούρντι, Παναγιωτούδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε