Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Final 8 Κυπέλλου μπάσκετ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κλείνουν ραντεβού στα ημιτελικά

Final 8 Κυπέλλου μπάσκετ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κλείνουν ραντεβού στα ημιτελικά

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες θέλουν να κλείσουν ραντεβού στα ημιτελικά της διοργάνωσης το βράδυ του Σαββάτου (18/2).

Πρώτος – χρονικά – μπαίνει στη μάχη ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Άρη (15:45 – ΕΡΤ3) στα «Δύο Αοράκια», στον τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Βρίσκονται στην κορυφή της Euroleague, ενώ στην Ελλάδα αγνοούν την λέξη ήττα.

Από την άλλη, ο ανεβασμένος Άρης ψάχνει μια μεγάλη έκπληξη για να προκριθεί στα ημιτελικά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ττήθηκε και στις δύο φετινές συναντήσεις του με τον Ολυμπιακό (83-66 στο Αλεξάνδρειο και 89-75 στο ΣΕΦ).

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ίσμαελ Σανόγκο, Βασίλη Καββαδά και Ρισόντ Πακ, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Σειρά παίρνει ο Παναθηναϊκός

Στις 19:15 (ΕΡΤ3) ο Παναθηναϊκός συγκρούεται με τον Κολοσσό στον τελευταίο προημιτελικό του Final 8. Οι πράσινοι είναι το φαβορί για πρόκριση και μένει να το αποδείξουν και στο παρκέ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν τον νικητή του Ολυμπιακός – Άρης.

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού παραμένει άγνωστη, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος ξένος παίκτης θα “κοπεί” από το ελληνικό ρόστερ για να πάρει τη θέση του ο Γουόλτερς. Δεδομένα εκτός είναι ο Γκριγκόνις και ένας εκ των Γουίλιαμς και Τόμας.

Από την πλευρά του, ο Κολοσσός θα παραταχθεί πάνοπλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις