Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Final Four 2022 – Εργκίν Αταμάν: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, δυο αγώνες έμειναν»

Final Four 2022 – Εργκίν Αταμάν: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, δυο αγώνες έμειναν»
Intime.gr

Η Αναντολού Εφές έχει την ευκαιρία να κάνει το back to back στη Euroleague, αλλά… μπροστά -στα ημιτελικά του FInal Four του Βελιγραδίου- βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για μια ακόμα φορά με αυτοπεποίθηση, ενώ τόνισε ότι αν η ομάδα του κατακτήσει ξανά το τρόπαιο θα σηκώσει τις γροθιές του με τον κόσμο.

Παράλληλα, ο Αταμάν τόνισε πως η φετινή ήταν μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα του, προσθέτοντας πως έχει μεγάλη πίστη στους παίκτες του.

“Ήταν υπέροχο που κατακτήσαμε πέρσι τον τίτλο. Γιορτάσαμε όλοι μαζί, είμαι σίγουρος πως όλη η Τουρκία πανηγύρισε μαζί μας. Τώρα, φυσικά, αν πετύχουμε και το κατακτήσουμε πάλι, θα είναι ακόμη πιο ωραίο, για να σηκώσω τις γροθιές μου μαζί με τον κόσμο” ανέφερε αρχικά ο Τούρκος κόουτς, στη συνέντευξη Τύπου του Final Four του Βελιγραδίου, έχοντας στο πλευρό του τον Σέιν Λάρκιν.

Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος. Βρήκαμε ρυθμό μόνο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είμαι σίγουρος πως αν καταφέρναμε να μπούμε στα play off, η ομάδα θα παίξει όπως ξέρει. Αυτό έγινε.

Έχω σπουδαίους παίκτες. Στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, βρήκαμε τον τρόπο να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, αυτό που παίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την αυτοπεποίθηση μιλάω, γιατί θέλω να τη μεταφέρω στους παίκτες μου. Όλοι βρήκαν το πραγματικό κίνητρο. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Δύο αγώνες έμειναν λοιπόν” τόνισε.

Από την πλευρά του ο Σέιν Λάρκιν δήλωσε: “Είμαστε ακόμη πεινασμένοι. Προφανώς απολαύσαμε την περσινή σεζόν, που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είμαστε πεινασμένοι. Θέλουμε να ξανακερδίσουμε, είμαστε ακόμη πιο πεινασμένοι για να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Είναι σημαντικό να έχεις έναν προπονητή που πιστεύει τόσο πολύ σε σένα, να έχει αυτή την αυτοπεποίθηση. Ελπίζουμε πως θα βγούμε στο παρκέ και θα τον δικαιώσουμε”.

Για το γεγονός πως αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας για πρώτη φορά: “Η Euroleague είναι γεμάτη από σπουδαίους παίκτες. Κάθε χρόνο είναι στόχος να βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι ωραίο που αναγνωρίστηκε η προσφορά μου και επελέγην στην καλύτερη πεντάδα. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να μείνω ως ένας από τους κορυφαίους που έπαιξαν στη διοργάνωση”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις