Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Pole position για Χάμιλτον, ατύχημα για Φερστάπεν

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Pole position για Χάμιλτον, ατύχημα για  Φερστάπεν

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 και θα ξεκινήσει πρώτος την Κυριακή (5/12) τη μάχη του τίτλου με τον Μαξ Φερστάπεν ο οποίος θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, καθώς έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στη μπαριέρα της τελευταίας στροφής.

Ο Φερστάπεν έδειχνε ότι ήταν έτοιμος να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Χάμιλτον στο Q3, ωστόσο έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή, προσέκρουσε στον τοίχο της εξωτερικής και εγκατέλειψε σε εκείνο το σημείο της πίστας.

Τα πράγματα, βέβαια, μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα, καθώς εάν το ατύχημα προκάλεσε ζημιά στον κινητήρα ή στο κιβώτιο ταχυτήτων, τότε ίσως χρειαστεί αλλαγή, η οποία θα επιφέρει και ποινή θέσεων στην εκκίνηση.

Ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου θα είναι ο Μπότας, ο οποίος θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση και θα προσπαθήσει λογικά να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν όσο μπορεί, προκειμένου ο ομόσταβλος του στη Mercedes, Χάμιλτον, να ξεφύγει στην πρώτη θέση.

O εντυπωσιακός Λεκλέρκ θα ξεκινήσει τέταρτος, με τους Πέρεζ, Γκασλί, Νόρις, Ταουνόντα, Οκόν και τον Τζιοβινάτσι να κλείνουν την βαθμολογούμενη δεκάδα από την οποία λείπουν Αλόνσο, ο Ρικιάρντο κι ο Σάινθ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις