Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στον Καναδά κάτω από την έντονη βροχή

Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στον Καναδά κάτω από την έντονη βροχή

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες του Καναδά για την Formula 1, με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να ξεκινά πρώτος στο γκραν πρι του Καναδά, καταφέρνοντας να κερδίσει τόσο τους ανταγωνιστές τους, όσο και την έντονη βροχή.

Το πρώτο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών άρχισε με τους οδηγούς να «φορούν» ενδιάμεσα ελαστικά, εξαιτίας της βροχής που είχε πέσει στην πίστα κατά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας.

Η… έκπληξη του Q1 ήταν ο αποκλεισμός του Πιέρ Γκασλί, καθώς ο «πιλότος» της Alpine «κόλλησε» στην κυκλοφοριακή κίνηση που δημιουργήθηκε από τους οδηγούς που προσπάθησαν να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού προς το τέλος της διαδικασίας, ενώ τα… έβαλε με τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο οποίος κινούνταν αργά στην τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο.

Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν τα ενδιάμεσα ελαστικά για την έναρξη του Q2, ωστόσο ο Άλμπον «φόρεσε» τη μαλακή γόμα και, καταφέρνοντας να τη φέρει σε θερμοκρασία λειτουργίας στη σωστή στιγμή, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Q2.

Προς το τέλος της διαδικασίας η βροχή άρχισε να ξαναπέφτει σε κάποια σημεία της πίστας και στα τελευταία λεπτά του Q2 η βροχή δυνάμωσε, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινδύνευαν με αποκλεισμό να μην καταφέρουν να βελτιώσουν την επίδοσή τους και οι Σαρλ Λεκλέρκ και Σέρχιο Πέρες να μείνουν εκτός Q3.

Το Q3 ξεκίνησε με βροχή, οπότε τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η αναμενόμενη επιλογή, ωστόσο προϊόντος του χρόνου η βροχή άρχισε να δυναμώνει. Ενώ απέμεναν 7:11 για το τέλος, το Q3 διεκόπη, καθώς, βγαίνοντας από τη στροφή 7, ο Όσκαρ Πιάστρι έχασε το πίσω μέρος της McLaren του και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, ωστόσο, έπεφτε αρκετή βροχή, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάποιος να βελτιώσει το χρόνο του και ο Φερστάπεν, ο οποίος είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον ταχύτερο χρόνο, να πανηγυρίσει την pole position.

Ωστόσο αργότερα, υπήρξαν ανακατατάξεις καθώς στον Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), επεβλήθη ποινή τριών θέσεων για παράβαση όσο υπήρχε κόκκινη σημαία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην πέμπτη θέση. Ευνοημένος από την εξέλιξη αυτή, είναι ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, ο οποίος θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση, ενώ θα ακολουθήσουν οι δύο Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Ποινή τριών θέσεων, επεβλήθη και στον Κάρλος Σάινθ (Ferrari) που θα εκκινήσει από την 11η θέση, όπως και στους Στρολ-Τσουνόντα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις