Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Formula 1: Νικητής ο Μαξ Φερστάπεν στον αγώνα sprint στο Grand Prix της Αυστρίας

Formula 1: Νικητής ο Μαξ Φερστάπεν στον αγώνα sprint στο Grand Prix της Αυστρίας
Reuters

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής και στον αγώνα sprint που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1, που θα γίνει στην Αυστρία. Στο βάθρο οι Πέρεζ και Σάινθ.

Ο πρωτοπόρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, ήταν ξανά ταχύτερος και μαζί με τον Σέρχιο Πέρες έκαναν πάλι το «1-2» για τη Red Bull, στο σημερινό (01.07) Sprint Shootout του Grand Prix της Αυστρίας, του 9ου αγώνα της εφετινής σεζόν, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/07).

Ο Ολλανδός -δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- σημείωσε ξανά τον ταχύτερο χρόνο και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα, πανηγυρίζοντας τη τρίτη pole position μέσα σε λίγες ώρες (είχε προηγηθεί η χθεσινή στα επίσημα δοκιμαστικά και η σημερινή δοκιμασία κατάταξης για το Sprint Shootout).

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ της Ferrari.

Σε έναν αγώνα 24 (μικρών) γύρων, ο Φερστάπεν κέρδισε με διαφορά 21 δευτερολέπτων από τον Πέρες. Ο Ολλανδός αύξησε τη διαφορά του στους 70 βαθμούς από τον Μεξικανό στην κορυφή της βαθμολογίας, και στους 82 από τον τρίτο Αλόνσο.

Στο βάθρο μαζί του οι Πέρεζ, Σάινθ – με τον Στρολ να αντέχει στην πίεση του Αλόνσο για την 4η θέση. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισαν οι Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Ράσελ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις