Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Mercedes

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Mercedes
Reuters

Μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων, η Mercedes ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λιούις Χάμιλτον. Νέο συμβόλαιο υπέγραψε και ο Τζορτζ Ράσελ.

Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix της Ιταλίας, η Mercedes ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον.

Μετά από συζητήσεις που κράτησαν αρκετό καιρό, Mercedes και Χάμιλτον έφτασαν σε συμφωνία και ο Λιούις Χάμιλτον θα διατηρηθεί στη σύνθεση της γερμανικής ομάδας έως και το 2025.

Μαζί με ανανέωση του συμβολαίου του Χάμιλτον (διανύει το 11ο έτος συνεργασίας με την Mercedes), ήρθε και αυτή του ομόσταυλου του πιλότου, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος θα πλαισιώνει τον 38χρονο Βρετανό πιλότο για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. 

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Mercedes “γράφοντας” αρκετά ρεκόρ με τη γερμανική ομάδα, από πρωταθλήματα (σ.σ. επτά, όσα και ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ) μέχρι pole positions (104), νίκες (103) και πολλά άλλα.

Ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes το 2017, επελέγη πέρυσι ως «ομόσταυλος» του Χάμιλτον, ύστερα από το τριετές… αγροτικό του στη Williams (2019-21), όπου έδειξε τις δυνατότητές του. Ο 25χρονος Βρετανός πανηγύρισε με τη Mercedes την «παρθενική» νίκη του στη Formula 1 στο περυσινό γκραν πρι του Σάο Πάουλο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις