Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Formula 1: Ο Χάμιλτον την pole position στο Σπα – “Καταστροφή” ξανά για την Ferrari

Formula 1: Ο Χάμιλτον την pole position στο Σπα – “Καταστροφή” ξανά για την Ferrari
ΦΩΤΟ Reuters

Το 1-2 έκανε η Mercedes για δοκιμαστικά του Γκρα Πρι της Formula 1 στο Σπα του Βελγίου, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει διά… περιπάτου την pole psoition. Απογοητευτική ξανά η Ferrari. 

Για μία ακόμη φορά, ο Λιούις Χάμιλτον, θα εκκινήσει από την pole position ενός γκραν πρι. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θα είναι μπροστά από τους υπόλοιπους αντιπάλους του στον αυριανό (30/08) αγώνα του Βελγίου, καθώς έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινές (29/08) κατατακτήριες δοκιμές.

Ο ομόσταβλός του στην γερμανική ομάδα, Βάλτερι Μπότας θα ξεκινήσει από την 2η θέση κι αμέσως μετά θ΄ ακολουθήσει από την 3η ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Για τον 35χρονο Χάμιλτον ήταν η 5η pole posiotion σε 7 αγώνες της τρέχουσας περιόδου, ενώ παράλληλα επέκτεινε το ρεκόρ του σε 6 στη βελγική πίστα του Σπα.

Ο Βρετανός, ο οποίος προηγείται στην κατάταξη με 37 βαθμούς διαφορά από τον Ολλανδό, Μαξ Φερστάπεν, έκανε ρεκόρ γύρου στην πίστα των 7 χλμ του Σπα σε 1 λεπτό και 41.252 δευτερόλεπτα, 0.511 πιο γρήγορα από τον Μπότας και 0.5626 δευτερόλεπτα από τον Φερστάπεν.

Η σημερινή pole position επέκτεινε το ρεκόρ του Χάμιλτον σε 93 στην καριέρα του και την αφιέρωσε στον αστέρα του Χόλιγουντ “Black Panther”, Τσάντγουΐκ Μπόουζμαν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εντέρου την Παρασκευή (28/08) στα 43 του χρόνια. 

Την ίδια στιγμή η Ferrari έμεινε ξανά στα χαμηλά πραγματοποιώντας νέα απογοητευτική εμφάνιση, με τον Τσαρλς Λεκλέρκ 13ο (πέρυσι είχε πάρει την pole position σε αυτό το σιρκουί) και τον Σεμπάστιαν Φέτελ 14ο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις