Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Formula 1: Πέθανε ο «θρύλος» Μαξ Μόσλεϊ

Formula 1: Πέθανε ο «θρύλος» Μαξ Μόσλεϊ

Ο παλαίμαχος οδηγός της Formula 1 και άλλοτε πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, πέθανε σήμερα (24/5) σε ηλικία 81 ετών σκορπώντας τη θλίψη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί ο χώρος ου μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ο Μαξ Μόσλεϊ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο «θρυλικός» παράγοντας της Formula 1, διατέλεσε πρόεδρος της FIA από το 1993 ως τo 2009 θεωρείται από τις σημαντικότερες και ταυτόχρονα πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες του χώρου, καθώς οι ακραίες απόψεις του και η σχέση της οικογένειάς του με τον ναζισμό (ο πατέρας του ήταν ανοιχτά υποστηρικτής του Χίτλερ και πρόεδρος του φασιστικού κόμματος), είχαν υπάρξει πολλές φορές αφορμή για να δεχτεί σκληρή κριτική από τον Τύπο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Μπέρνι Έκλεστόουν, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι σαν να χάνω κάποιον από την οικογένειά μου». Ο Μόσλεϊ, υπήρξε και ο ίδιος οδηγός της Formula 1, ενώ έχει λάβει και τον τίτλο του Σερ από τη βασίλισσα της Αγγλίας για τα κατορθώματά του, ενώ θεωρείται από τους πρωτοπόρους όσον αφορά τις καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας στα Γκραν Πρι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις