Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Formula 1: Στον Χάμιλτον η pole position! 1-2 η Mercedes

Formula 1: Στον Χάμιλτον η pole position! 1-2 η Mercedes
Reuters

Την 95η pole position της καριέρας του πανηγ’;yσε στο Gran Prix της Τοσκάνης ο Λιούις Χάμιλτον. To 1-2 έκανε η Mercedes, πίσω της η Red Bull.

Στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμη μία pole position (την 95η στην καριέρα του και 7η της σεζόν) εξασφάλισε ο Λιούις Χάμιλτον, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Τοσκάνης, στην πίστα Μουτζέλο.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να επικρατήσει του έτερου οδηγού της Mercedes, του Φινλανδού Βάλτερι Μπότας, με διαφορά μόλις 59 χιλιοστών του δευτερολέπτου, κι έτσι θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του αυριανού (13/9) αγώνα.

Ο Μπότας ήταν πρώτος σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών αλλά στις κατατακτήριες δεν κατάφερε να νικήσει τον ομόσταυλό του κι έμεινε 2ος.

Τις δύο Mercedes ακολούθησαν τα μονοθέσια της Red Bull, με τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την τρίτη θέση, μπροστά από τον Ταϊλανδό Αλεξάντερ Άλμπον. Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την πέμπτη θέση και έσωσε την τιμή της… γηπεδούχου Ferrari (η πίστα που διεξάγεται ο αγώνας είναι ιδιοκτησία της ιταλικής ομάδας), την ώρα που ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν και πάλι απογοητευτικός, μένοντας εκτός δεκάδας.

It's POLE number 95 for Lewis Hamilton – beating his team mate Valtteri Bottas by 0.059s! The Red Bulls are on the second row with Charles Leclerc in 5th

Gepostet von F1 am Samstag, 12. September 2020

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις