Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Formula 1: Τέταρτη σερί pole position για Μαξ Φερστάπεν

Formula 1: Τέταρτη σερί pole position για Μαξ Φερστάπεν
Reuters

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες του Grand Prix της Formula 1 στην Αυστρία, με τον Λεκλέρ και τον Σάινθ να τον ακολουθούν, για τις θέσεις στη γραμμή εκκίνησης στην πίστα “Σπίλμπεργκ”.

Την τέταρτη σερί pole positio” του και συνολικά έκτη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στα σημερινά (30/6) επίσημα δοκιμαστικά για το Grad Prix της Αυστρίας.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία, η οποία διεξήχθη σήμερα, καθώς αύριο (1/7) είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος αγώνας σπριντ για φέτος, και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο κυριακάτικο (2/7, 16:00) γκραν πρι. Δίπλα στον Ολλανδό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ο οποίος ήταν 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, ενώ τρίτος κατετάγη ο Καρλος Σάινθ Τζούνιορ με το δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο, ο οποίος θα έχει πλάι του στη δεύτερη σειρά τον Λάντο Νόρις με McLaren.

Η (πρώτη) έκπληξη στα επίσημα δοκιμαστικά ήρθε στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας (Q2) από τον Τζορτζ Ράσελ, καθώς ο οδηγός της Mercedes κατετάγη 11ος και έμεινε εκτός του Q3, όπου κρίθηκε η “pole position”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός που «έριξε» τον Βρετανό εκτός δεκάδας ήταν ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull. Όμως, εκτός Q3 έμεινε και ο Μεξικανός, ο οποίος δεν «έγραψε» επίδοση στο Q2, καθώς οι χρόνοι που σημείωσε στις προσπάθειές του σβήστηκαν λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Τσέκο» έμεινε εκτός Q3 για τέταρτο διαδοχικό αγώνα, με αποτέλεσμα να εκκινεί από τη 15η θέση και να δυσκολεύει πολύ η προσπάθειά του για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο κυριακάτικο γκραν πρι…

Το Q1 διεκόπη προσωρινά, όταν ο Μπότας είχε ένα τετ-α-κε στην έξοδο της πρώτης στροφής, ωστόσο κατάφερε να ξεκινήσει ξανά και να επιστρέψει στα πιτ.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών:

1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:04.391

2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 0.048

3. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.190

4. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 0.267

5. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.428

6. Λανς Στρολ (Καναδάς/Aston Martin) + 0.502

7. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) + 0.520

8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas) + 0.699

9. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 0.779

10. Αλεξάντερ Αλμπον (Ταϊλάνδη/Williams) + 1.432

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις