Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Futsal Champions League: «Χ»αμένη ευκαιρία για τον Δούκα στην πρεμιέρα – «Μάγεψε» ο Σαβιόλα για την Eνκάμπ

Futsal Champions League: «Χ»αμένη ευκαιρία για τον Δούκα στην πρεμιέρα – «Μάγεψε» ο Σαβιόλα για την Eνκάμπ
ΦΩΤΟ Newsit.gr

Την ευκαιρία να ξεκινήσει με το.. δεξί έχασε ο ΑΣΕ Δούκας που έμεινε στην ισοπαλία (4-4) με την αυστριακή Ντιαμάντι Λινζ για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Champions League στο Futsal (ποδόσφαιρο σάλας) που διεξάγεται στο αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ. Νίκη με 2-1 για την Ενκάμπ από την Ανδόρα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο άλο ματς του ομίλου, με τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα να σημειώνει το νικητήριο γκολ.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, ο πρωταθλητής Ελλάδας ΑΣΕ Δούκας «κόλλησε» στην ισοπαλία κόντρα στην αυστριακή Ντιαμάντι Λινζ. Ο Βραζιλιάνος Μαρτίνς (6′) έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ του πρωταθλητές Ελλάδας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά οι Αυστριακοί, που επέλεξαν από νωρίς να παίξουν με 5ο παίκτη (που εκτελεί χρέη αμυντικού και τερματοφύλακα παράλληλα), πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και έφεραν το ματς στα ίσα με κοντινή προβολή του Πάβιτς (17′) λίγο πριν το τέλος, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ζέρβας έμοιαζε ανίκητος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Δούκα να παίρνει άμεσα το προβάδισμα με όμορφο γκολ του Τσίνα (21′), μετά από ατομική προσπάθεια, ενώ τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Μαρτίνς (24′) με δυνατό διαγώνιο σουτ έδωσε προβάδισμνα δύο τερμάτων στην ελληνική ομάδα.

Η Ντιαμάντι Λινζ κατέφυγε ξανά στη χρησιμοποίηση του 5ου παίκτη και έφερε το ματς… τούμπα, πρώτα με τον Αρναούτοβιτς (28′) να εκτελεί εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Μαρίνκοβιτς, ο οποίος με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο γκολ ισοφάρισε κιόλας λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Σαν να μην έφτανε αυτό ξανά ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύθηκε το σάστισμα των παικτών του Δούκα και έβαλε με 4-3 μπροστά την ομάδα του μπροστά στο 32ο λεπτό πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή! Ένα γκολ του Φλώρου (37′) με «λόμπα» μετά από λάθος του Ρούζιτσιτς που εκτελούσε χρέη 5ου παίκτη σε όλο σχεδόν το ματς, διαμόρφωσε το τελικό 4-4, κρατώντας τον πρωταθλητή Ελλάδας μέσα στη «μάχη» της πρόκρισης, ενόψει της αυριανής (22/8, 16:00) αναμέτρησης με την Ενκάμπ του Χαβιέρ Σαβιόλα.

Η ομάδα από την Ανδόρρα νίκησε 2-1 τον ΑΠΟΕΛ πραγματοποιώντας την έκπληξη και παρτ’ ότι βρέθηκε 0-1 πίσω στο σκορ. Το γκολ του Βασιλέιου ισοφάρισε ο Άλβες, με τους «γαλαζοκίτρινους» να χάνουν σωρεία ευκαιριών, πριν τελικά μιλήσει η κλάση του Αργεντινού πρώην άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος με ατομική ενέργεια και δεξί «κεραυνό» έγραψε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ASKÖ FC Diamant Linz (Elmir Omeragic): Fejzic, Husic, Nuhanovic, Mizic, Dzinic (αρχική πεντάδα), Muhic, Culic, Pavlovic, Marinkovic, Ibrisimovic, Pavic, Arnautovic, Ruzicic

ΑΣΕ Δούκας (Κωνσταντίνος-Ηλίας Ρούπτσος): Ζέρβας, Κονδυλάτος, Καραβίδας, Τσίνας, Φλώρος,  (αρχική πεντάδα), Σκέντο, Χαραλαμπόπουλος, Ροντρίγκες, Γρηγοράκος, Σεΐτι, Βλάχος, Μάρτινς, Πάνου, Καράμπελας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις