Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

H ATP ενημέρωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία του TOP-100 έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

H ATP ενημέρωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία του TOP-100 έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού
ΦΩΤΟ Intime

Κανέναν προβληματισμό δεν φαίνεται να έχει η ATP αναφορικά με την έναρξη της σεζόν στο τένις τον προσεχή Ιανουάριο με το Australian Open, αφού ενημέρωσε πως το 95% των τενιστών του ΤΟΡ-100 της παγκόσμιας κατάταξης είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό.

Το Australian Open (17-30 Ιανουαρίου)  επιβάλλει εμβολιασμό σε άνδρες και γυναίκες αθλήτριες και το 95% των κορυφαίων 100 ανδρών είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσίευσε την Παρασκευή (24/12) ο Σάιμον Χίγκσον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ATP και υπεύθυνος επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιορισμός επιβλήθηκε από τη διοργάνωση του τουρνουά, η οποία ωστόσο θα δημιουργήσει ιατρική εξαίρεση, που εκδίδουν οι αυστραλιανές αρχές, για όσους είναι απρόθυμοι. Αυτή την εβδομάδα, ο διευθυντής του Grand Slam Κρεγκ Τάιλι.

«Όλοι είναι εμβολιασμένοι και ένα μικρό ποσοστό – ένα πολύ μικρό ποσοστό – θα έχει ιατρική εξαίρεση», είπε. «Έτσι, εάν ένας παίκτης, οπαδός ή υπάλληλος βρίσκεται στο χώρο θα είναι είτε εμβολιασμένος είτε με εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση και θα αναφέρεται στο το Αυστραλιανό Μητρώο Εμβολιασμών. Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια κι ένα πρόσθετο επίπεδο άνεσης στον χώρο».

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Australian Open, η παρουσία του εννιά φορές νικητή του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ραφαέλ Ναδάλ δεν είναι ακόμα βέβαιη, κι ας είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από τους διοργανωτές η εγγραφή στη διοργάνωση του Σέρβου, Νο 1 του κόσμου, που δεν έκρυψε ποτέ τη θέση του κατά του εμβολιασμού. Όσο για τον Ισπανό, πρόσφατα βρέθηκε θετικός κι εξακολουθεί να δείχνει επιφυλακτικός πριν αποφασίσει να πετάξει στην Αυστραλία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις