Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

H EOE ζητάει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ

H EOE ζητάει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τρίτη 3 Μαΐου, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις, για παραχώρηση σε ομάδες, του κλειστού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΟΕ συμφωνεί να δοθούν οι κύριοι χώροι των γηπέδων σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση τους. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι Αθλητικές Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων να χρησιμοποιούν τα γήπεδα για διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, όταν αυτές δεν συμπίπτουν με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων στους οποίους έχει εκχωρηθεί η χρήση.

Στην περίπτωση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, θεωρούμε δεδομένο ότι δεν πρέπει να εκδιωχθεί η ξιφασκία από το μοναδικό προπονητήριο που διατηρεί για προπονήσεις και αγώνες. Επίσης θα πρέπει το ίδιο να ισχύσει και για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που διατηρεί στον ίδιο χώρο τα γραφεία και τις αποθήκες της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα οι Εθνικές ομάδες των ομαδικών αθλημάτων, να χρησιμοποιούν την κεντρική σάλα, όταν αυτή είναι ελεύθερη.

Ακριβώς ίδια είναι η θέση της ΕΟΕ και στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας καθώς συμφωνούμε με την αξιοποίηση της κεντρικής σάλας χωρίς όμως το ξεσπίτωμα όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων που φιλοξενούνται στα προπονητήρια.

Πέραν της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, η ΕΟΕ ζητά να λάβει γνώση και για το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για όλους τους όρους παραχώρησης και αν περιλαμβάνονται μέσα σε αυτή, οι αποθήκες, τα προπονητήρια και οι χώροι parking.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θέλει ομάδες με σπουδαία ιστορία και προσφορά στη χώρα, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός να στερηθούν της δυνατότητας να χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να συμβεί αφήνοντας στο δρόμο τα ερασιτεχνικά αθλήματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις