Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

H FIFA άνοιξε το «δρόμο» για τη συμμετοχή του Κρίστιαν Έρικσεν στο Μουντιάλ του Κατάρ

H FIFA άνοιξε το «δρόμο» για τη συμμετοχή του Κρίστιαν Έρικσεν στο Μουντιάλ του Κατάρ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στο ποδόσφαιρο με τη μετεγγραφή του στην Μπρέντφορντ της Premier League και η FIFA άνοιξε το “δρόμο” για τη συμμετοχή του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας είχε καταρρεύσει στο πρόσφατο Euro, με πρόβλημα στην καρδιά του, αλλά πήρε το “ok” των γιατρών για να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο και επιθυμεί πια να φορέσει ξανά τη φανέλα με το σήμα της πατρίδας του.

Η επιθυμία του λοιπόν, φαίνεται ότι δεν θα βρει ως “εμπόδιο” την παγκόσμια ομοσπονδία, αφού σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, όλοι οι παίκτες θα υποβληθούν σε σχετικούς ελέγχους, αλλά η απόφαση της συμμετοχής θα είναι δική τους.

«Όταν πρόκειται για αγώνες της FIFA, όλοι οι παίκτες πρέπει να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν πλήρη επίγνωση για οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους» φέρεται να ανέφερε η FIFA για το θέμα.

Ο 29χρονος Δανός διεθνής μέσος έχει εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή (ICD), που τοποθετήθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της καρδιακή ανακοπής που υπέστη στον αγώνα του Euro 2020 με τη Φινλανδία.
Πρόκειται για ένα τύπο βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή ανακοπή, παρέχοντας ένα σοκ για την αποκατάσταση του κανονικού καρδιακού ρυθμού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις