Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

H Premier League πάει κόντρα στις ομάδες της που μπαίνουν στη European Super League

H Premier League πάει κόντρα στις ομάδες της που μπαίνουν στη European Super League
Reuters

Μια… αναμενόμενη κίνηση από την Premier League, απέναντι στις αγγλικές ομάδες που είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της European Super League.

Είναι ξεκάθαρα στο πλάι της UEFA. Αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να μην υλοποιηθεί το σχέδιο δημιουργίας της European Super League, δηλώνει η Premier League, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από συνάντηση με τους 14 συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας (εκτός των έξι που έχουν υπογράψει με την ESL).

Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος καλεί τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ να αποχωρήσουν άμεσα από την Super League, απειλώντας έμμεσα με κυρώσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Premier League, μαζί με την FA, συναντήθηκε σήμερα με τους συλλόγους, προκειμένου να συζητήσει τις άμεσες επιπλοκές από την πρόταση για τη Super League.

Οι 14 σύλλογοι ομόφωνα και κατηγορηματικά απέρριψαν τα σχέδια για τη διοργάνωση. Η Premier League εξετάζει όλες τις διαθέσιμες ενέργειες για να την αποτρέψει, καθώς και να καταστήσει τους εμπλεκόμενους υπόλογους, με βάση τους κανόνες της.

Click4more: «Άνοιγμα» της UEFA στις 12 ομάδες: «Όλοι κάνουν λάθη, υπάρχει χρόνος να αλλάξετε άποψη»

Η λίγκα θα συνεχίζει να συνεργάζεται με τους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων φιλάθλων, της κυβέρνησης, της UEFA, της FA και της EFL για να προστατεύσει τα συμφέροντα του παιχνιδιού και καλεί όλους τους συλλόγους που εμπλέκονται στην προτεινόμενη διοργάνωση να διακόψουν άμεσα την εμπλοκή τους.

Η Premier League επιθυμεί να ευχαριστήσει τους φιλάθλους και τους εμπλεκόμενους για την υποστήριξή τους σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η αντίδραση αποδεικνύει πόσα πολλά σημαίνει η ανοιχτή πυραμίδα και η ποδοσφαιρική κοινότητα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις