Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

H Κάλυμνος έχει το δικό της GiANT Heart γήπεδο

H Κάλυμνος έχει το δικό της GiANT Heart γήπεδο

Οι πράξεις … από καρδιάς της Novibet, έχουν στόχο να προσφέρουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας μέσα από ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών. Αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, “The Giant Heart by Novibet”, με πρεσβευτή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω του οποίου υλοποιούνται πρωτοβουλίες προσφοράς, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς των συνανθρώπων μας.

Η πιο πρόσφατη ενέργεια του προγράμματος ήταν η πλήρης μεταμόρφωση ενός πολυκαιρισμένου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στην ακριτική Κάλυμνο, σε ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλή χώρο, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

«Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου είναι το όνομα Αντετοκούνμπο να μνημονεύεται μετά από πολλά χρόνια όχι για το μπάσκετ, αλλά για την κοινωνική προσφορά της οικογένειάς μου σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από αυτό!» – Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ετσι, λοιπόν, τον Οκτώβριο του 2022 ανακατασκευάστηκε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην πρωτεύουσα της Καλύμνου, Πάθο, έπειτα από το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Calymnos Basketball Academy (CBA) μέσω του κου Αντώνη Κουτούζη, Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας.

Αν και η Κάλυμνος είναι ένα νησί με μικρό πληθυσμό, ο κος  Κουτούζης, Γ.Γ Ακαδημίας Καλύμνου, μας περιέγραψε την αγάπη του νησιού για την πορτοκαλί σφαίρα: «Η Κάλυμνος είναι ένα νησί που αγαπάει το μπάσκετ και έχει και ιστορία στο μπάσκετ». Αυτό, βεβαίως, αποδεικνύεται και από τα κατορθώματα της νεοσύστατης ακαδημίας μπάσκετ της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, η ακαδημία ιδρύθηκε το 2016 και έχει φτάσει να φιλοξενεί στις ακαδημίες της μέχρι και 200 παιδιά, καταφέρνοντας να κατακτήσει το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου 2019. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, το πρόγραμμα του GiANT Heart «ήταν η απέλπιδα προσπάθειά μας προκειμένου να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του νησιού», καθώς  οι εγκαταστάσεις του γηπέδου ήταν ακατάλληλες και επικίνδυνες για τα παιδιά, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.


Ανοιχτό γήπεδο Πάθου πριν τις ανακατασκευές

Οι εργασίες ξεκίνησαν και τα παλαιά ταμπλό αντικαταστάθηκαν με νέα ταμπλό, στο δάπεδο εφαρμόστηκε μια ακρυλική βάση, και βάφτηκε στα χαρακτηριστικά χρώματα του GiANT Heart. Τέλος, αποφασίστηκε να βαφτούν και οι 4 πυλώνες που φωτίζουν το γήπεδο τις απογευματινές ώρες.

Το όγδοο ανακαινισμένο GiANT Heart γήπεδο για φέτος, αποδεικνύει περίτρανα πως η αγάπη της Novibet για τον αθλητισμό και τους ανθρώπους αρκούν, ώστε το αποτέλεσμα να ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία. Ο κος Κουτούζης επεσήμανε,  ότι η πρωτοβουλία αυτή της Novibet, αναπτέρωσε σημαντικά το ηθικό των κατοίκων της Καλύμνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Υπάρχει ενθουσιασμός από όλους τους κατοίκους του νησιού για την ανακαίνιση του ανοιχτού γηπέδου στην Πάθο. αυτό το γήπεδο είναι ένα στολίδι, το οποίο μόνο καλό κάνει στα παιδιά. Το γήπεδο αυτό τα “τραβάει” πίσω στον αθλητισμό».


Ανοιχτό γήπεδο Πάθου μετά τις ανακατασκευές

Το νέο πλήρως λειτουργικό γήπεδο της Καλύμνου είναι πλέον έτοιμο “να υποδεχτεί τα νέα jump-ball” της σεζόν. Το κόψιμο της κορδέλας σήμανε και την πρώτη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες κοριτσιών της Α.Ε Δικαίου, της Ακαδημίας και της Ε.Α.ΚΑ. Στις 2 Οκτωβρίου 2022 παραβρέθηκε ένα πλήθος από μικρούς και μεγάλους θεατές, οι οποίοι ήρθαν για να θαυμάσουν τις μικρές αθλήτριες, στο νέο γήπεδο κόσμημα της Πάθου. Στη συνέχεια, ο κος Κουτούζης ανέφερε πως αυτή η ενέργεια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να κινητοποιηθεί και η Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να τοποθετηθεί νέο παρκέ και να ανακαινιστεί το κλειστό γήπεδο της Καλύμνου.


Φιλικός Αγώνας Κοριτσιών της Καλύμνου

Σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς The Giant Heart

H Συμμαχία Αγάπης της Novibet και του Γιάννη Αντετοκούνμπο συστάθηκε τον Μάιο του 2021 με στόχο την ουσιαστική και πολύ-επίπεδη ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίκεντρο την υλοποίηση μίας σειράς στοχευμένων δράσεων, βασισμένων στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς, της ελπίδας και της δεύτερης ευκαιρίας. Έκτοτε, με όχημα το The GiANT Heart, έχουν προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε τοπικές κοινωνίες, φορείς, αλλά και περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Περισσότερες λεπτομέρεις εδώ.

Διαγωνισμός giantheart.gr – Δες έναν αγώνα του Γιάννη από κοντά!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις