Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

H Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στην Premier League

H Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στην Premier League
Reuters

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται πλέον η Νότιγχαμ Φόρεστ, μετά την ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών που της επιβλήθηκε στην Premier League.

Όπως έγινε γνωστό, στην Νότιγχαμ Φόρεστ της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών, λόγω παραβίασης των οικονομικών κανόνων βιωσιμότητας της Premier League,λόγω των πολλών μετεγγραφών της. Η τιμωρία έχει άμεση ισχύ, όπως είχε γίνει και πριν από λίγο καιρό με την περίπτωση της Έβερτον.

Πλέον, η Νότιγχαμ Φόρεστ -ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη- πέφτει εντός της ζώνης του υποβιβασμού και στη 18η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, έναν βαθμό πίσω από τη Λούτον.

Με έλεγχο που έγινε στη Νότιγχαμ διαπιστώθηκε ότι από το καλοκαίρι του 2022, όταν και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, προχώρησε σε 43 μεταγραφές, υπερβαίνοντας το όριο απωλειών, που αναλογούν σε 61 εκατομμύρια λίρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Premier League “… η Νότιγχαμ Φόρεστ παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου, μετά από παραδοχή του συλλόγου ότι είχε παραβιάσει το σχετικό όριο PSR των 61 εκατομμυρίων λιρών κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Το όριο ήταν χαμηλότερο από 105 εκατομμύρια λίρες στις δύο σεζόν της περιόδου αξιολόγησης που βρέθηκε στο Πρωτάθλημα EFL. Η υπόθεση εκδικάστηκε σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Premier League, οι οποίοι παρέχουν ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα για τις υποθέσεις PSR που θα επιλυθούν την ίδια σεζόν που εκδίδεται η καταγγελία.”

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναμένεται να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της Premier League:

“Η ανεξάρτητη Επιτροπή εφάρμοσε την άμεση αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στη Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των Κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League για την περίοδο που έληξε τη σεζόν 2022/23.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου, μετά από παραδοχή του συλλόγου ότι είχε παραβιάσει το σχετικό όριο PSR των 61 εκατομμυρίων λιρών κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες. Το όριο ήταν χαμηλότερο από 105 εκατομμύρια λίρες στις δύο σεζόν της περιόδου αξιολόγησης που βρέθηκε στο Πρωτάθλημα EFL. Η υπόθεση εκδικάστηκε σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Premier League, οι οποίοι παρέχουν ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα για τις υποθέσεις PSR που θα επιλυθούν την ίδια σεζόν που εκδίδεται η καταγγελία.

Η ανεξάρτητη Επιτροπή καθόρισε την κύρωση μετά από μια διήμερη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα, όπου ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να αναφέρει λεπτομερώς μια σειρά ελαφρυντικών παραγόντων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο σύλλογος είχε επιδείξει «εξαιρετική συνεργασία» στις συναλλαγές του με την Premier League καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες από την Premier League και τους συλλόγους μέλη της. Τα μέλη της Επιτροπής διορίστηκαν από τον ανεξάρτητο Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις