Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

“Η FIFA θα υποστηρίξει νέα επιλογή διοργανώτριας αν…”

“Η FIFA θα υποστηρίξει νέα επιλογή διοργανώτριας αν…”

Οι αποκαλύψεις των “Sunday Times” για ύπαρξη δωροδοκίας στην ανάληψη του Mundial του 2022 από το Κατάρ φαίνεται πως θα προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις στην FIFA

Ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιμ Μπόις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας ψηφοφορίας για τη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2022, αν επαληθευτούν οι υποψίες για διαφθορά στην ανάληψη της διοργάνωσης από το Κατάρ.

“Αν έχουμε την έκθεση και διαπιστώσουμε αδικίες στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τότε εγώ, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα για τη σύσταση μιας νέας ψηφοφορίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος Βορειοϊρλανδός αξιωματούχος της FIFA σε εκπομπή του BBC.

Όπως έχει γίνει γνωστό η FIFA έχει αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για δωροδοκία με επικεφαλής αυτής, τον Μίτσελ Γκαρσία. Εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της εφημερίδας, θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία για επιλογή διοργανώτριας χώρας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Πάντως, η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ απάντησε στα όσα της καταλογίζει το δημοσίευμα των “Sunday Times”.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αρνήθηκε τις κατηγορίες και επεσήμανε ότι ο Μπιν Χαμάμ δεν είχε καμία σχέση και εμπλοκή στη διαδικασία της ψηφοφορίας αλλά και πριν από αυτή.

«Πάντα διατηρούμε τα ανώτατα στάνταρ ηθικής και δεοντολογίας σε όλη την επιτυχημένη προσπάθεια μας να φιλοξενήσουμε το Μουντιάλ 2022», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Διαβάστε ακόμα…

Σκάνδαλο δωροδοκίας απειλεί το Μουντιάλ του Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε